Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Υπόθεση... κατασκοπείας στο ΓΛΚ – Συνέλαβαν τμηματάρχη για διαρροή εγγράφου!

 

Κρατείται από την περασμένη Παρασκευή στη ΓΑΔΑ και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!

Μόνο έκπληξη και απορία μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση που αποκαλύπτεται στο Γενικό Λογιστήριο της Κράτους. Την περασμένη Παρασκευή, άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού
Εγκλήματος συνέλαβαν τμηματάρχη του ΓΛΚ στο γραφείο του, στην οδό Πανεπιστημίου.

Κατηγορείται για διαρροή εγγράφου σε μια ιστοσελίδα και ένα blog, αποκαλύπτει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για διαβαθμισμένο έγγραφο, ένα non paper με πληροφορίες που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το non paper αυτό είχε σταλεί μέσω e-mail μόνο σε τέσσερις ανθρώπους: στον κ. Σταϊκούρα, στον κατηγορούμενο και σε ακόμη δυο υπαλλήλους.

Το κείμενο που διέρρευσε την περασμένη Πέμπτη και δημοσιεύθηκε στο internet ήταν φωτοτυπία ή φωτογραφία από εκτύπωση που είχε κάνει ο τμηματάρχης. Μοιραία, στο επάνω μέσω του εγγράφου, φαίνονταν τα στοιχεία του.
Επικαλούμενη πήγες με γνώση του θέματος, η Καθημερινή αναφέρει ότι ο τμηματάρχης άφησε το επίμαχο non paper πάνω στο γραφείο του και στη συνέχεια, υπάλληλος του ΓΛΚ το διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την διαρροή του εγγράφου. Στέλεχος του ΓΛΚ δήλωσε στην Καθημερινή πως την ίδια μέρα (Παρασκευή) διέρρευσαν έγγραφα κι από άλλες διεύθυνσης στο διαδίκτυο. Εκτίμησε δε ότι άγνωστο άτομο μπήκε στο γραφείο συγκεκριμένης υπαλλήλου, πήγε το έγγραφο και το παρέδωσε αυτούσιο σε ιστοσελίδα.

Η σύλληψή του έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 11 Ιουλίου ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στην αναφορά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στρεφόταν κατ’ αγνώστων και ζητούσε την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για σειρά διαρροών απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών σε ιστοσελίδες και blogs.

Η αποκάλυψη έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την καταγγελία του κ. Σταϊκούρα πως είχε παραβιαστεί το γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο τμηματάρχης έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και σήμερα το μεσημέρι απολογείται στην 8η ειδική ανακρίτρια.
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...