Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Καστελόριζο: Τελευταία στιγμή γλιτώσαμε διεθνή διασυρμό με 18χρονη


  • 149
     



 Καστελόριζο: Τελευταία στιγμή γλιτώσαμε διεθνή διασυρμό με 18χρονη
ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ Η ΖΩΗ ΤΗΣ
Κινδύνευε από πνευμονική εμβολή και θα μεταφερόταν στην Τουρκία! Τελικά πέταξε με ελικόπτερο ο Γ. Τριάντος και έγινε η εγχείρηση!
Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε διασυρμός ολόκληρης της χώρας στο εξωτερικό, εξ αιτίας της μη στελέχωσης του Ιατρείου του Καστελόριζου, όταν παρά λίγο να χάσει τη ζωή της μια 18χρονη Αγγλίδα τουρίστρια, όταν ξαφνικά υπέστη
«αυτόματο πνευμοθώρακα», περιστατικό που αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργική επέμβαση.
Η διάγνωση της πάθησης έγινε έγκαιρα από τον γιατρό γενικής ιατρικής, αλλά η επέμβαση έπρεπε να γίνει άμεσα, διότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πνευμονικής εμβολής που οδηγεί επ’ ευθείας στο θάνατο! Σημειώνεται δε ότι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί στο Καστελόριζο δεν βρίσκεται πάντα στο νησί και εάν την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό απουσίαζε, σήμερα ο διασυρμός μας δε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης θα ήταν γεγονός με βαρύτατες συνέπειες.
Μετά τη διάγνωση του γιατρού και την επισήμανσή του ότι απαιτείτο άμεση χειρουργική επέμβαση, ορισμένοι παράγοντες του Καστελορίζου σκέφτηκαν τη μεταφορά της 18χρονης Βρετανίδας στην Αντίφυλλο, στο απέναντι τουρκικά παράλια, ενώ γινόταν συνεννοήσεις με το νοσοκομείο Ρόδου.
Τελικά μετέβη στο Καστελόριζο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, εθελοντικά, ο χειρούργος Γιώργος Τριάντος, ο οποίος χειρούργησε τη 18χρονη και αφού όλα πήγαν καλά, γλιτώσαμε τη διεθνή διαπόμπευση.
Έως πότε όμως θα διαιωνίζεται αυτή η άκρως επικίνδυνη κατάσταση και για τους επισκέπτες του νησιού και για τους μόνιμους κατοίκους;
ΠΗΓΗ: rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...