Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Στον "αέρα" η κυβέρνηση


Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την κοινή στάση Βενιζέλου και Κουβέλη οι οποίοι τορπίλισαν, όπως λένε, τη συζήτηση για το πακέτο... των 11,5 δισ. ευρώ. Αυτό που ιδιαιτέρως τους ανησυχεί είναι ότι για πρώτη φορά οι δύο αρχηγοί αμφισβήτησαν την πολιτική συμφωνία, πάνω στην οποία σχηματίστηκε η τρικομματική κυβέρνηση.
Ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν, μετά το χθεσινό ναυάγιο, πως επί της ουσίας
υπάρχει συμφωνία για το ποια θα είναι τα μέτρα, αλλά για λόγους εσωκομματικούς Βενιζέλος και Κουβέλης αναζητούν τρόπους πώς θα γίνει η πολιτική αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων.
Για την ώρα πάντως δεν λένε κάτι για την στάση κυρίως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έβαλε, πείθοντας και τον Κουβέλη, ξαφνικά θέμα για συζήτηση δύο δόσεων στην εφαρμογή των μέτρων με ταυτόχρονη προώθηση του αιτήματος για επιμήκυνση.
Σημειώνουν όμως πως οι δανειστές μας θεωρούν επιβεβλημένη και καθόλου διαπραγματεύσιμη τη λήψη των μέτρων, που εξάλλου τα έχει ψηφίσει ο κ. Βενιζέλος.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεαν ότι κάποιοι παίζουν  επικοινωνιακά παιχνίδια προκειμένου να ενισχύσουν το φιλολαϊκό προφίλ τους τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν τα μηνύματα και τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το εξωτερικό.
"Η τρόικα δεν θα δεχτεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε δύο φάσεις και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε συμπεριφορές που θα δώσουν επιχειρήματα σε όσους μας θέλουν εκτός ευρώ", σημείωναν.
 Επίσης αυτό που φέρεται να ενόχλησε τον πρωθυπουργό είναι ότι για τη συνάντηση Βενιζέλου και Κουβέλη το Μαξίμου ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ.
Τι ζητά ο Βενιζέλος:
Η κυβέρνηση να μην ανακοινώσει μέτρα πριν πάρει από τους εταίρους και πιστωτές της τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή σε ορίζοντα 4ετίας και όχι διετίας.
Τι απαντά το Μαξίμου:
Είναι σχεδόν αδύνατο η Ευρώπη να δεχθεί μία πρόταση που θα «ακυρώνει» τις υπογραφές που έχει βάλει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μέτρων.
 kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...