Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Χαλκιδική: Απήγαγαν ολόκληρη οικογένεια


Σε σενάριο αστυνομικής ταινίας παραπέμπει το σατανικό σχέδιο που είχαν καταστρώσει τρεις αδίστακτοι δράστες προκειμένου να απαγάγουν μια τριμελή ευκατάστατη οικογένεια στη Χαλκιδική. Οι κακοποιοί, αφού έριξαν ισχυρές δόσεις υπνωτικού στον καφέ και...


στο νερό, απήγαγαν πατέρα, μάνα και τον ανήλικο γιο τους και ζητούσαν λύτρα πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου και συνελήφθησαν δύο Ρώσοι, ηλικίας 37 και 41 ετών, καθώς και ένας 35χρονος από το Καζακστάν.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 41χρονος δράστης παρέλαβε στις 27 Ιουλίου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με αυτοκίνητο τον 51χρονο πατέρα της οικογένειας, ρωσικής καταγωγής, δήθεν για να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά.

Τον οδήγησε όμως σε σπίτι, στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε ρίξει υπνωτικό, ενώ στη συνέχεια του έκανε και ένεση για να τον κοιμίσει. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 41χρονος έπεισε την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο γιο του θύματος να τον ακολουθήσουν. Ετσι, αφού τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο σπίτι όπου βρισκόταν ήδη ο 51χρονος, τους κοίμισε με τον ίδιο τρόπο!

Στις 28 Ιουλίου ο δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα προκειμένου να τους απελευθερώσει. Προηγουμένως είχε αφαιρέσει από το θύμα 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες, ενώ εξανάγκασε τον 51χρονο να του αποκαλύψει τον κωδικό της μιας κάρτας.

Η οικογένεια όμως, εκμεταλλευόμενη την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία του 35χρονου που τους επιτηρούσε, κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες συνέλαβαν, προχθές, τους τρεις δράστες.

Στην κατοχή του 41χρονου εγκέφαλου της ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, 205 ευρώ, 61.300 ρούβλια και μεγάλη ποσότητα άγνωστων φαρμακευτικών ουσιών σε υγρή και στερεά μορφή, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Τέλος, από υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας βρέθηκαν σε χώρο του αεροδρομίου «Μακεδονία» διάφορα προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 100.000 ρουβλίων που ανήκουν στα θύματα της απαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...