Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε πριν από λίγο ο 21χρονος μοτοσικλετιστής ​ που παρέσυρε την Πέμπτη το πρωί τα 7χρονα δίδυμα αδερφάκια και τη μητέρα τους στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους είναι η...


απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ του επιβλήθηκε και η χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον συνήγορο του νεαρού ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τον έθεσαν προ των ευθυνών του, σε μια διαδικασία που ήταν πολύωρη και εξονυχιστική. Ο 21χρονος, επιστρέφει στη μονάδα του ενώ τις επόμενες αμέσως ημέρες θα επισκεφθεί τα τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο και θα δώσει και ο ίδιος αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα παρόλο που διαμήνυε ότι είναι συντετριμμένος υποστήριξε ότι ίσως και να μην έχει την πλήρη ευθύνη.

Τι είπε ο 21χρονος υπαξιωματικός στους αστυνομικούς

«Η μητέρα με τα δυο παιδιά έκανε μια μπρος και μια πίσω», ανέφερε πως «φοβήθηκε, άφησε την μηχανή λίγο μακρύτερα και έφυγε. Δεν είχα καταλάβει ότι είχε γίνει ένα συμβάν τόσο σοβαρό. Είμαι συντετριμμένος»

Εν τω μεταξύ, πάρα πολλοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων άνδρες και γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού πήγαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για να δώσουν αίμα στα δίδυμα μετά την επείγουσα έκκληση του 150ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα με δάκρυα στα μάτια ο πεθερός του υπαξιωματικού που κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε τη μητέρα και τα δίδυμα αδέλφια, μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Εύχομαι για τα παιδιά ό.τι καλύτερο. Δώσαμε αίμα, εγώ, η γυναίκα μου, η ομάδα του, όλος ο κόσμος. Θα τα στηρίξουμε μέχρι τέλους. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας» είπε.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο σήμερα και αύριο, αλλά να ξαναπάνε από την 1η Αυγούστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί πολλά χειρουργεία για να αποθεραπευθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδάκια παραμένουν διασωληνωμένα στην Μονάδα εντατικής Θεραπείας. Το 7χρονο αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας της 7χρονης αδελφής του βελτιώνεται σταδιακά και αναμένεται να αποδεσμευτεί σιγά σιγά από τον αναπνευστήρα.

Όσον αφορά τη μητέρα των δύο παιδιών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ρήξης σπλήνας.
Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας της παρά τις πολλές κακώσεις που φέρει, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αρχίσει να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...