Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η συνέντευξη " πρόδωσε " τη Βίκυ Σταμάτη



Την "έκαψε" η δήλωση πως "οι καταναλωτικές της συνήθειες δεν διαφέρουν από αυτές της μέσης Ελληνίδας"



Η πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε μέσα από τη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι καταναλωτικές της συνήθειες δεν διαφέρουν από αυτές της μέσης Ελληνίδας, «έκαψε», όπως φαίνεται τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία δεν κατάφερε να πείσει τη Δικαιοσύνη για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Παρά την ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία η κ. Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή δεν έγινε τελικά δεκτό το αίτημά της για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Την απόρριψη του σχετικού αιτήματός της είχε ζητήσει και η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου η οποία δεν βρήκε ότι η αγχώδης διαταραχή που επικαλείται η κ. Σταμάτη μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της προς καταλογισμό ή τη δυνατότητα υπεράσπισης του εαυτού της.

Η εισαγγελέας στάθηκε μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη της κ. Σταμάτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Άλλωστε, δημοσιοποιήθηκε ήδη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης(την 3-7-2012) συνέντευξη της αιτούσας, η οποία καταδεικνύει ότι είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

Η διάγνωση δε της κατάστασης της ψυχικής υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά ενδιαφέρει μόνον στα πλαίσια των συνθηκών κράτησής της και της αντιμετώπισης της πάθησής της, η οποία μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί τη βάση ακόμη και της ως άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Ψυχιατρικής Α. Δουζένη που επισκέφτηκε και εξέτασε την κ. Σταμάτη στη φυλακή στις 4 Μαΐου, η σύζυγος του πρώην υπουργού «πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή» η οποία «σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση (χωρισμός από το παιδί, κράτηση της ιδίας, κράτηση του συζύγου της) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικότερες (και πολύ πιο επικίνδυνες) συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της».

Η γνωμάτευση καταλήγει πως «η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της». Οι συνήγοροι πάντως της Βίκυς Σταμάτη αναμένεται να επαναφέρουν το αίτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Πηγή: madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...