Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εταιρεία φέσωσε το ΙΚΑ 4,5 εκατ. ευρώ



 
Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ έστησε γνωστός όμιλος εταιριών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων. Τα στοιχεία από τον όμιλο χτύπησαν «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM. Σύμφωνα με το ΙΚΑ μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο καλά φυλασσόμενο με κάμερες χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.
Πρόεδρος της εταιρίας βρέθηκε να είναι μία 83χρονη που εντοπίστηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα με την οικιακή βοηθό.
Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ. Στην εταιρία- που βρίσκεται από χρόνια σε αδράνεια- ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές.
Η απληστία των υπευθύνων δεν είχε όρια αφού αποφάσισαν, αν και υπεύθυνοι εταιριών, να ασφαλιστούν εικονικά σε άλλες εταιρίες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.
Μετά την αποκάλυψη της απάτης, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών ενώ θα υποβάλλουν μηνύσεις και θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...