Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

«Αν ο Μόντι ήταν σε κάποια εταιρεία θα τον έδιωχναν»


Επίθεση κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι εξαπέλυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής κι επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Πέντε Αστέρια». Σχολιάζοντας την υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Moody's, ο Γκρίλο έγραψε στο Διαδίκτυο ότι «το σπρέντ....


ανέβηκε στις τετρακόσιες ογδόντα μονάδες, ενώ είχαμε την υποβάθμιση των ομολόγων του δημοσίου στο επίπεδο Baa2, από A3, δυο μόλις βήματα πριν την αξιολόγηση ως Junk (σκουπίδια). Μετά από οκτώ μήνες ανεργίας, φόρων, δημεύσεις ιδιωτικών περιουσιών, επιστρέφουμε στο αρχικό σημείο, με μια χώρα που γονατίζει όλο και περισσότερο».

Για τον Γκρίλο «σε μια ιδιωτική επιχείρηση, μια επιτυχία ανάλογων διαστάσεων θα οδηγούσε στην εκπαραθύρωση του διαχειριστή με μια κλωτσιά στα οπίσθια».

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα «Πέντε Αστέρων», εναντιώνεται στην παραμονή της Ιταλίας στο Ευρώ, προτείνει την δημιουργία «ενός είδους κοινού νομίσματος των φτωχών ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου» και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στην πρόθεση ψήφου των ιταλών συγκεντρώνει ποσοστό 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...