Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

MIA MΠΟΥΡΔΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 12 ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Τέτοια προχειράντζα για να ρίξει στάχτη στα ματια του κοσμου και να πεί ότι κάτι προτεινε για το θεμα της βίας και της ανομιας που επικρατεί στην ενδοχώρα, δεν την περιμέναμε από τον υποτιθεται τοποτηρητή της δεξιας στην Ελλαδα. Απορούμε. Απόστρατος...
αξιωματικός ηταν αυτός που τα εισηγήθηκε ή κάποιος από τους θλιβερούς συμβούλους της Συγγρου; Κρίμα γιατι με τετοια θέματα δεν παίζουνε κύριε Σαμαρά.

Μια απο τα ίδια. Μας απογοήτευσε. Από όλα τα χιλιοειπωμένα, ένα συγκρατήσαμε. Τις υδροφόρες. Να βγουν στο δρόμο για να εκδικηθούν τους διαδηλωτές. Αυτος ειναι ο πόνος τους. Πως θα δερνουν τους διαδηλωτές των κοινωνικών αγώνων τα παλιοτομαρα της σάπιας δεξιάς.

Όσο για την λαθρομετανάστευση, τίποτα. Καμία λύση. Κουφια λόγια.

Αυτά είναι τα 12 μέτρα Σαμαρα. Μάλον ο τύπος έχει περάσει 10 εκ Ελληνες για μαλακες.

-να αλλάξει η νομοθεσία για την σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού να φέρουμε τους κάνονες που ισχύουν στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κουκουλοφόροι που έχουν συλληφθεί και αφήνονται ελεύθεροι λόγω αμφιβολιών και όταν ξαναπιάνονται κουβαλώντας μολότοφ ισχυρίζονται ότι τους τα φόρτωσαν αστυνομικοί και τους αφήνουν ξανά. Η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια τέτοιων επεισοδίων πρέπει να επιτρέπεται. Ακόμη και για να προστατευθεί ο πολίτης

-χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η αντιμετώπιση βίαιων ατόμων όπως το μαύρο μπλόκ είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα από ότι όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

-καθιέρωση υδροφόρων οχημάτων κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

-να ξαναέρθει ο αστυνομικός στη γειτονιά. Αυτό σημαίναι τρία πράγματα 1) να απελευθερωθεί η αστυνομία από γραφειοκρατικές εργασίες 2)να ενοποιηθούν τα μηχανοκίνητα σώματα της αστυνομίας 3) να υπάρξουν ελικόπτερα για την βιντεοσκόπηση περιστατικών.

-να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος που συνήθως έχει πολλά πρόσωπα. Εδώ υπάρχει θέμα με τους κανόνες εμπλοκής των αστυνομικών.

-να αλλάξει ολόκληρη η ποινική αντιμετώπιση. Η κακώς νοούμενη "επιείκια" έχει οδηγήσει στην ατιμωρησία. 'Οσοι κρίνονται ένοχοι να μένουν στην φυλακή για επαρκή χρόνο.

-να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

-να απελαθούν οι αλλοδαποί κατάδικοι

-να λειτουργήσουν αμέσως τα έτοιμα σωφρονιστικά καταστήματα

-να αλλάξει ολόκληρος ο κώδικας των φυλακών, να σπάσουν τα κυκλώματα.

-να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα που συνήθως είναι προπομπός της βαριάς εγκληματικότητας. Θα απομακρυνθούν οι χρήστες από σημεία των πόλεων που έχουν καταλάβει.

-θα πρέπει να υπάρξει ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής κατασταλτικής αντιμετώπισης σε βάθος χρόνου

Η λαθρομετανάστευση

Ως προς τη λαθρομετανάστευση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες αλλά άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει μπαίνοντας στην χώρα παράνομα.

Καλύτερη φύλαξη των συνόρων με φυσικά εμπόδια όπως φράχτης στον Έβρο και χρήση τεχνολογίας όπως υπέρυθρες κάμερες που ενημερώνουν τις αρχές. Επίσης καλύτερη συνεργασία με την FRONTEX

-Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας όπου θα διοχετεύονται όσοι καινούργιοι περνάνε τα σύνορα και όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα.

-μεγάλη ευρωπαική πρωτοβουλία από τον ευρωπαικό νότο για ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΕΕ τα πράγματα με την Τουρκία. Να μπει ως όρος στις διαπραγματεύσεις Ευρώπης Τουρκίας.

-Χτύπημα στο παραεμπόριο που είναι το κύριο μέσο που προσπορίζονται τα προς το ζην εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Εξαγγέλλουμε πόλεμο στο παραεμπόριο που καθημερινά σκοτώνει το νόμιμο εμπόριο.

-Η διαδικασία ασύλου θα επισπευθεί αλλά στα κέντρα φύλαξης θα έχουν καλύτερες συνθήκες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...