Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Εμφύλιος πόλεμος» στα ερείπια του ΠΑΣΟΚ


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQOL8A5yABqSgA1HhMwHTispciVXis8NXNMrqwJKmU6M7DrpipKtgΗ πρώτη κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τις εκλογές θα είναι να διαγράψει το Γιάννη Ραγκούση, πιθανόν και το Θόδωρο Πάγκαλο. Η οργή Βενιζέλου για τον Ραγκούση και κατανοητή είναι και δεν κρύβεται. Ο πρώην γραμματέας και πρώην υπουργός του άνοιξε πέντε μέρες πριν από τις εκλογές εσωκομματικό θέμα, αφήνοντας μέσω ιστοσελίδας που
είναι γνωστό ότι πρόσκειται στον ίδιο (ίσως και κάτι παραπάνω από πρόσκειται) ότι ο Βενιζέλος χρεώνεται την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο 13%. Όσο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου- και ο ίδιος, στα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ ακόμα ήταν κατά το Ραγκούση ένα ισχυρό κόμμα με ποσοστό κοντά στο 20%.
 
Η κριτική κατέπληξε ακόμα και τους βενιζελικούς, καθώς είναι γνωστό ότι ο Ραγκούσης είχε κόψει τις γέφυρες με το Γιώργο και συνέβαλλε αρκούντως στην αποκαθήλωση του πρώην αρχηγού και ίσως σε αυτό να αναφερόταν εκείνη η δηλητηριώδης αποστροφή του Βενιζέλου, για το νεαρό, ο οποίος σε μια στιγμή παροξυσμού δολοφονεί τους γονείς του. Τον συλλαμβάνουν, τον πηγαίνουν στο δικαστήριο, κάθεται στο εδώλιο και όταν αρχίζει η ακροαματική διαδικασία και λίγο πριν απαγγελθεί η απόφαση λέει: «Κοιτάξτε, πρέπει να με αντιμετωπίσετε με πολύ μεγάλη επιείκεια γιατί είμαι ορφανός».
Στο μέτωπο Βενιζέλου-Ραγκούση δεν υπάρχει πιθανότητα ανακωχής, είναι προδιαγεγραμμένος ο πόλεμος μέχρις εσχάτων. Στις σχέσεις Πάγκαλου με Βενιζέλο δεν ήταν έτσι τα πράγματα, όσο και αν η αντιπάθεια είναι αμοιβαία και ο Πάγκαλος έχει σε κάθε περίπτωση ζητήσει συνέδριο κρίσης του αρχηγού μετά τις εκλογές. Οι βενιζελικοί θα μπορούσαν να τον αγνοήσουν, δεν μπορούν να ξεχάσουν όμως το πόσο καλός είναι στην ίντριγκα, στο κάτω-κάτω της γραφής ο Σημίτης δεν έγινε μόνος του πρωθυπουργός.
 
Η πραγματικότητα είναι πως ο Πάγκαλος κινήθηκε δραστήρια τον τελευταίο μήνα σε μια προσπάθεια να ετοιμάσει το έδαφος για την αμφισβήτηση του Βενιζέλου μετά τις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, προσπάθησε να επανασυστήσει την ομάδα των τριών, κάτι που όμως σκόνταψε στην άρνηση της Άννας και του Λοβέρδου. Ο Ραγκούσης ούτως ή άλλως είναι το «πουλέν» του Θεόδωρου, που πολύ θα ήθελε να τον δει υποψήφιο για την ηγεσία το Μάρτη του 2012.             
Οι Βενιζελικοί πάλι έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη απέχθεια στο Ραγκούση, στον οποίο χρεώνουν την άχρηστη και ατελέσφορη σύγκρουση με τους ταξιτζήδες το καλοκαίρι του 2011 που μόνο την παρακμή του ΠΑΣΟΚ επιτάχυνε. Λεπτομέρεια με σημασία.
Σήμερα ο Βενιζέλος θα συναντήσει τον Θύμιο Λυμπερόπουλο και θεωρείται πως ακόμα και ένας υπαινιγμός θα ήταν αρκετός για να βγάλει τον Ραγκούση στα κεραμίδια. Βήμα για να απαντήσει έχει άλλωστε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ που οργανώνει εκδήλωση με τους πολιτικούς του φίλους.
 
Μετά τις εκλογές λοιπόν αναμένεται να πέσουν κορμιά. Όμως το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο που θα κρίνει τίνος. Αν το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει τις δυνάμεις του ο Βενιζέλος θα έχει το πάνω χέρι. Αν βρεθεί όμως σε μονοψήφια νούμερα, Πάγκαλος και Ραγκούσης δεν θα είναι πια μόνοι τους. Η πιο λυσσαλέα μάχη θα διεξαχθεί πάνω στα ερείπια της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...