Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η Κομισιόν διαψεύδει τα ακραία σενάρια για έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ


Η Κομισιόν διαψεύδει τα ακραία σενάρια για έξοδο της Ελλάδα από το ευρώΜετά την έκταση που πήρε το τηλεγράφημα του Reuters για εξεταζόμενα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε διάψευσή του. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου, δήλωσε ότι δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογα σχέδια, επισημαίνοντας
ότι τα όσα αναφέρονται, του φαίνονται  "αναληθή"
Το Reuters ανέφερε σε δημοσίευμά του πως υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ανέφερε ειδικότερα πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα, όπως ο περιορισμός των αναλήψεων από ΑΤΜ, ελέγχους στα σύνορα και κεφαλαιακούς ελέγχους σε περίπτωση που η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλείται το Reuters, η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα εν όψει και των επαναληπτικών εκλογών, δημιουργεί τη ανάγκη για μέτρα έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που δεν το θεωρούν μάλιστα απίθανο.
Στις επιλογές που βρίσκονται σε συζήτηση όπως αναφέρει το news247.gr, είναι να περιοριστούν οι ευρωπαίοι πολίτες αναφορικά με τα χρήματα που θα μπορούν να σηκώνουν από τις τράπεζες μέσω ΑΤΜ. Μάλιστα, σχεδιάζουν και τον περιορισμό της κίνησης των κεφαλαίων, ενώ σύμφωνα με άλλη ανώνυμη πηγή σχεδιάζουν και την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...