Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δραματική η κατάσταση στην υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία



Ιδιαίτερα δραματικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, όπως επισημάνθηκε από εκπρόσωπους των γιατρών και των πολιτικών κομμάτων, σε εκδήλωση που...
διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Σύμφωνα με τους ομιλητές το σύστημα Υγείας καταρρέει, οι κλάδοι Υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων τελούν υπό οικονομική κατάρρευση, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα.

Παράλληλα οι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί εκτός της ταλαιπωρίας καλούνται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Ο πρόεδρος τού ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση από τα κόμματα πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και «μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα», που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Σημείωσε ότι η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί «εθνική υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...