Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: «Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διώξουμε κάποιον από την Ευρωζώνη»


Την πεποίθηση ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στη Ελλάδα, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό STERN και θα δημοσιευθεί στην έκδοση της Πέμπτης, 14 Ιουνίου.


Μιλώντας για τη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος, ο γερμανός υπουργός είπε πως το ευρώ θα επιβιώσει έστω και στην περίπτωση που οι πολέμιοι του προγράμματος λιτότητας κερδίσουν τις ελληνικές εκλογές, προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν υφίσταται κανένας δρόμος που να μην απαιτεί σκληρά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση και η εξυγίανση της χώρας.

Αναφερόμενος στον ενδεχόμενο αποπομπής της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, ο κ. Σόιμπλε γνωμοδότησε ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι σχεδόν αδύνατη λόγω του νομικού πλαισίου της ΟΝΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο Βερολίνο «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διώξουμε κάποιον από την ευρωζώνη». Συμπλήρωσε δε ότι τα μειονεκτήματα τυχόν εξόδου θα ήταν τεράστια, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η τελική απόφαση ανήκει στους έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...