Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

olympia

20120412-191852.jpg«Αχ Ευρώπη, εσύ μας μάρανες» Τζίμης Πανούσης
Και εκεί που θέλεις να ηρεμήσεις τους βλέπεις ξανά μανά. Κάθε μέρα, σε κάθε μέσο ενημέρωσης .Μεγάλος μέρος των «θεσμικών» στα κανάλια τονίζει πως πρέπει να διαφυλαχθεί η ευρωπαική
προοπτική της χώρας. Νομίζεις ότι ακούς τους εγκέφαλους της Ευρωπαικής ιδέας. Αλλά όχι αυτοί μας έχουν αφήσει χρόνους. Αλήθεια αναρωτιέσαι, ποιοι είναι αυτοί οι αυτοχρισθέντες θεματοφύλακες της Ευρωπαικής κληρονομιάς; Μήπως κάποιοι απόγονοι του Καρλομάγνου ή κάποια ανίψια του Σουμάν; Όχι δεν είναι τίποτα από
όλα αυτά. Είναι οι ίδιοι που ηγούνταν της χώρας και πριν αλλά τώρα παρουσιάζονται ως ιππότες του Ευρωπαικού πνεύματος .
Αλήθεια ποια είναι η Ευρώπη που πρεσβεύουν ? Μήπως είναι το κλεπτοκρατικό σύστημα που διαιωνίζεται? Μήπως το κράτος που σχεδόν δεν λειτουργούσε τα τελευταία 25 χρόνια? Ή μήπως η ατιμωρησία σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου?
Για να μην ξεχάσουμε και τα λίγα κολυβογράμματα που ξέρουμε, ας ανατρέξουμε για λίγο στις σχολικές μας μνήμες. Η Ευρωπαική Ένωση δημιουργείται στα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την προοπτική να μην ξαναζήσει η Ευρώπη την φρίκη και την καταστροφή. Αυτοί λοιπόν που μιλούν για την Ευρώπη έκαναν ακριβώς το αντίθετο από ότι ήταν ο σκοπός της! Κατέστρεψαν οικονομικά μια χώρα, την απαξίωσαν ηθικά στην υφήλιο και οδήγησαν ένα λαό στην κατάθλιψη. Αναφέρομαι στις πολιτικές, πνευματικές και οικονομικές ηγεσίες που έχουν το απύθμενο θράσος ,χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, να μας νουθετήσουν και πάλι. Να το έκαναν τότε που είχαμε πάρει λάθος δρόμο θα λέγαμε καλώς. Τώρα που πέφτουμε στον γκρεμό, να μας λείπει η συμβουλή τους. Το βλέπουμε και μόνοι μας. Και επιτέλους ας το καταλάβουν. Δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρώπη και ότι αυτή πρεσβεύει. Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος που έκαναν ήταν αντάξια της Σικελικής Μαφίας και η παραμονής τους στην εξουσία εφάμιλλη σε διάρκεια των απολυταρχικών καθεστώτων. Ας αφήσουν λοιπόν τις συμβουλές και ας θυμηθούν τους δεκάδες σύμβουλους –παρασύμβουλους που σαν τους αυλοκόλακες στα μοναρχικά καθεστώτα τους περιτριγύριζαν. Αλλά εδώ που τα λέμε από κάτι εμπνέονται σίγουρα από την Ευρώπη. Το πάθος τους για τα Ευρωπαικά κονδύλια είναι κάτι που αξίζει να σημειωθεί. Αλλά και αυτό συνδυασμένο με το γνωστό γιουρούσι, κατάλοιπο και απωθημένο από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της νεοελληνικής μας ταυτότητας.
Ας μην μας θέτουν λοιπόν αυτονόητα ερωτήματα. Έχουν απαντηθεί από τον Ελληνικό λαό που είναι ιστορικό κομμάτι της Ευρωπαικής οικογένειας και όχι ο καρπαζοεισπράκτορας όπως κατάντησε.
Ας τα σκεφτούν όλα αυτά και ας πιάσουν επιτέλους δουλειά, χωρίς μεγάλες και ευγενείς ιδέες αλλά με πράξεις. Τέλος για το Θεό ας σταματήσουν τα περί «λογικής και ρεαλισμού». Η μόνη τους προσφορά είναι στην σφαίρα του σουρεαλισμού και πουθενά αλλού!
Καλή Ανά(σ)ταση και Καλή Λαμπρή!
Δημήτρης Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...