Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καπέλο 4% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ Μυτιληναίου


Καπέλο 4% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ ΜυτιληναίουΤι κι αν έχει παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης, που διερευνά την υπόθεση…;
Τι κι αν παρήλθε η προθεσμία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ…;
Ο κύριος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ως «νέος και ωραίος» όπως τον αποκαλούσαν τη χρυσή περίοδο της φούσκας του Χρηματιστηρίου, δεν εξόφλησε τα χρέη της θυγατρικής του ομίλου του, αγνοώντας
στην ουσία τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, θέτοντας εαυτόν επικεφαλής του κινήματος του επιχειρηματικού «Δεν πληρώνω» και αγνοώντας τις θυσίες, που έχουν υποστεί όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι αυτή την περίοδο, ακόμα – και κυρίως – και οι πλέον συνεπείς.
Θυμίζουμε ότι το χρέος της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ έφτανε το Μάρτιο στα 115 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 74,5 εκατομμύρια αφορούσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα 39,5 στο υπόλοιπο του ρύθμισης του προηγούμενου χρέους.
Κι όμως. Παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ είχε καλέσει την Αλουμίνιον να πληρώσει εμπρόθεσμα τα 74,5, η εταιρία του κ. Μυτιληναίου πλήρωσε ούτε τα μισά (περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ). Γιατί;
Διότι η Αλουμίνιον είχε συμφωνήσει με τη ΔΕΗ να πάνε στη διαιτησία τη διαφορά τους σχετικά με τα τιμολόγια με την προϋπόθεση η Αλουμίνιον να πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς, που θα της έστελνε η δημόσια επιχείρηση. Παρ΄ όλα αυτά, δεν πλήρωσε πάλι τη ΔΕΗ. Μετά το σχετικό νέο αίτημα της επιχείρησης, ο όμιλος Μυτιληναίου προσέφυγε στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας, με το αίτημα να προσδιορίσει αυτή προσωρινή τιμή. Και δε σταμάτησε εκεί. Έως ότου να αποφανθεί η ΡΑΕ, προσδιόρισε από μόνη της την τιμή, στο 50% αυτής, που είχε συμφωνήσει εγγράφως με τη ΔΕΗ !
Για να μην πολυλογούμε, με όλα αυτά ο όμιλος Μυτιληναίου στοχεύει σε επιδότηση, που φτάνει συνολικά τα 215 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο !
Με δεδομένο ότι ο ετήσιος τζίρος της ΔΕΗ είναι 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 215 εκατομμύρια ευρώ σημαίνουν – με απλά λόγια – ότι για κάθε 100 ευρώ, που πληρώνει ένα νοικοκυριό για την κατανάλωση ρεύματος, τα 4 πηγαίνουν στα ταμεία του ομίλου Μυτιληναίου!
http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...