Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απόστρατοι – Ανακοίνωση κόλαφος: «Ντροπή σας! Μας στέλνετε να κάνουμε Πάσχα στα συσσίτια»


Ανακοίνωση κόλαφος της ΑΝΕΑΕΔ για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΜΤΣ.

Η ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνει τη τραγική κατάσταση που επικρατεί,με πάρα πολλούς απόστρατους να μην έχουν λάβει καν τα μερίσματά τους ,τονίζει ότι «μαγικές λύσεις» σαν κι αυτές που.....
παρουσιάζουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΕΘΑ δεν υπάρχουν και καταλήγει λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπονται για όσα υποστηρίζουν.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ:
Οι καθημερινές εξελίξεις γύρω από τα Μετοχικά μας Ταμεία και ιδιαίτερα το ΜΤΣ, επιβεβαιώνουν με τον πιο ηχηρό τρόπο, τόσο τα αναφερόμενα στην από 1-4-2012 Ανακοίνωση – Ενημέρωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., όσο και τις αναλύσεις που κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, επί όλων των θεμάτων που μας αφορούν.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι ότι η Πολιτεία και τα όργανά της αποδεικνύονται καθημερινά αναξιόπιστα, και με παραπλανητικά τεχνάσματα προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν – εξαπατήσουν, συντηρώντας το βολικό για αυτούς περιβάλλον πολυδιάσπασης και διχόνοιας ανάμεσά μας.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό, είναι ότι μέσα στο περιβάλλον υφαρπαγής της περιουσίας όλων των Μετοχικών Ταμείων, της ομολογημένης κακοδιαχείρισης του ΜΤΣ, της αδιαφανούς χρήσης πόρων του ΕΚΟΕΜΣ, που το έφεραν και αυτό σε συνθήκες κατάρρευσης, είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση συγκεκριμένης «διεκδικητικής ομάδας», την οποία αναπαρήγαγαν με ιδιαίτερη χαρά και φιλικά της blogs, δια της οποίας εξαίρονται οι δήθεν προσπάθειες της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ για τα θέματα των αποστράτων!

Επειδή και η παραπλάνηση έχει τα όριά της, εμείς υποβάλουμε τα παρακάτω ενδεικτικά ερωτήματα, τα οποία, εάν απαντηθούν, θα ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη.
 Από ποιους πόρους θα καλυφθεί η χορήγηση του ΕΚΟΕΜΣ, όταν είναι δεδομένο ότι τα αποθεματικά του, αφενός υφαρπάχθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες από το ΜΤΣ και αφετέρου τα κουρεμένα υπόλοιπα του στην ΤτΕ είναι δεσμευμένα σε νέα υποτιμημένα ομόλογα 20ετους διάρκειας;
 Θα αρχίσει νέος κύκλος «ταμειακών διευκολύνσεων» και προς το ΕΚΟΕΜΣ από κάπου και αν ναι πως θα ρυθμιστούν αυτά τα νέα «χρέη»;
 Πως θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις του ΜΤΣ (μερίσματα και ΒΟΕΑ), με δεδομένη την εκ των πραγμάτων ακύρωση της πολυδιαφημισμένης δήθεν «ρύθμισης»;
 Πως θα χρηματοδοτηθεί αυτή η «ρύθμιση», αν ποτέ ισχύσει, όταν παράλληλα 
ζητείται ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ώστε να είναι βιώσιμη;

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και οι ψευτολύσεις του αρπάζουμε από κάπου για να δώσουμε το τρέχον τρίμηνο και βλέπουμε μετά, ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας, δημιουργούν ψευδαισθήσεις και συντηρούν τις παρελθούσες νοοτροπίες εφησυχασμού. Εάν δεν θεσμοθετηθούν νέοι πόροι και δεν προσδιοριστεί συγκεκριμένο βιώσιμο πρόγραμμα, το μέλλον βαδίζει στο μονόδρομο του εξευτελισμού ή και αναστολή παροχών, χωρίς να είναι απίθανο και το σκηνικό κατάρρευσης και εκκαθάρισης.

Οι απόστρατοι ΣΞ και ΕΛΑΣ καλούνται να κάνουν Πάσχα χωρίς τις καταβολές των μερισμάτων για τα οποία πλήρωναν μία ζωή. Αλήθεια ντρέπεται κανείς; Οι διορισμένες διοικήσεις των ΜΤ και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους διαχρονικά τι έχουν να μας πουν; Η ΑΝΕΑΕΔ είχε επισημάνει το πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό και λοιδορήθηκε. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά.

Τώρα τι θα μας προτείνουν άραγε, μήπως να οδηγηθούμε στα Πασχαλινά συσσίτια των Στρατοπέδων;
Ντροπή σας!

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...