Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα … κινδυνεύει αν διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Προειδοποιεί ο γερμανοελληνικός σύνδεσμος ότι η Ελλάδα θα απομονωθεί, αυτή τη δύσκολη περίοδο, αν μπει σε “κόντρα” με τη Γερμανία.
Όπως εξηγεί, η Ελλάδα “ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη”… “Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου και αναφέρεται (ίσως με νόημα)σε “πολλές τέτοιες ευκαιρίες (που) χάθηκαν ανεπιστρεπτί και η πολιτική και η επιστημονική ‘ελίτ’ της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά”.
Την ίδια ώρα πάντως όπως αναφέρουν τα “Χανιώτικα Νέα” πέντε Γερμανοί πολίτες εγκαλούν τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση για τις τελευταίες δηλώσεις της απόρριψης των αποζημιώσεων που αξιώνει η Ελλάδα.
Οι Γερμανοί που είναι μόνιμοι κάτοικοι στα Χανιά θα ξεκινήσουν μάλιστα εκστρατεία συλλογής υπογραφών και όπως αναφέρουν “ελπίζουμε να συνυπογράψουν και άλλοι Γερμανοί με σκοπό να πάρει διαστάσεις το θέμα, να δημοσιευτεί και αλλού το κείμενό μας και να μαζέψουμε πολλές υπογραφές και στην Ελλάδα και παντού. Αυτή τη στιγμή είναι υποχρέωση των Γερμανών να καθαρίσουν το σπίτι τους”.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...