Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ένοχος ο πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπαλσόι

Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε ενόχους τον Πάβελ Ντμιτριτσένκο, πρώτο χορευτή των Μπαλέτων Μπαλσόι και δύο συγκατηγορούμενούς του για την επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπαλέτων Σεργκέι Φιλίν που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην όρασή του, τον περασμένο Ιανουάριο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές.
Ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο, πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπαλσόι (Reuters) Ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο, πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπαλσόι (Reuters)

Μετά από δίκη που διήρκεσε ένα μήνα, η δικαστής Γελένα Μαξιμόβα έκρινε ότι ο 29χρονος Π. Ντμιτριτσένκο και δύο συγκατηγορούμενοί του προκάλεσαν από πρόθεση σοβαρή σωματική βλάβη στον Σ. Φιλίν.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή 9ετούς ποινής φυλάκισης στον Πάβελ Ντμιτριτσένκο. 
Η επίθεση της 17ης Ιανουαρίου αποκάλυψε και το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπαλσόι, πλήττοντας την φήμη ενός από τα πιο προβεβλημένα πολιτιστικά ιδρύματα της Ρωσίας.
Ο 29χρονος χορευτής έχει παραδεχτεί ότι ήθελε να επιτεθεί στον Σ. Φιλίν και ότι ζήτησε από τον συγκατηγορούμενό του Γιούρι Ζαρούτσκι να εκτελέσει το σχέδιο της επίθεσης, όμως είπε ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί οξύ και δήλωσε αθώος.
Κατά την ανάγνωση της απόφασης, κι ενώ οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν μέσα σε ένα κλουβί στην αίθουσα του δικαστηρίου, η δικαστής είπε ότι ο Π. Ντμιτριτσένκο είχε ενημερώσει τον συγκατηγορούμενό του Γιούρι Ζαρούτσκι την βραδιά της επίθεσης ότι ο Φιλίν επέστρεφε από το θέατρο στο σπίτι του.
Ο Γ. Ζαρούτσκι, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, δήλωσε ότι ήταν δική του ιδέα να πετάξει οξύ στο πρόσωπο του Φιλίν και δεν είχε ενημερώσει τον Ντμιτριτσένκο για την πρόθεσή του αυτή.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Αντρέι Λιπατόφ, φέρεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του από και προς τον τόπο της επίθεσης τον Γ. Ζαρούτσκι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...