Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ας μαζευτούν ορισμένοι γιατί έρχεται η μέρα της κρίσης – και θα είναι πολύ άσχημη μέρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας λέει ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται κι επίσης ότι ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος. Προφανώς αγνοεί ότι χιλιάδες Έλληνες πουλάνε όσο – όσο τα σπίτια τους για να μην επιβαρύνονται με φόρους.


Το δημοσίευμα της Ημερησίας του Σαββάτου είναι χαρακτηριστικό, Πωλούνται στην Αθήνα σπίτια με 4.800 ευρώ αν και είχαν αγοραστεί πριν χρόνια με τους κόπους μας ζωής. Και μάλιστα, η αντικειμενική αξία με την οποία φορολογούνται είναι τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Κι όπως είπε προχθές ο κ. Θεοχάρης, δε μειώνουμε τις αντικειμενικές διότι δεν θα εισπράξουμε τα έσοδα που θέλουμε. Δηλαδή μας κλέβουν και μας λένε και στα μούτρα ότι είμαστε κορόιδα. Εύγε.
Για να μη μιλήσουμε για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Συλλαμβάνονται 8 άτομα κάθε μέρα αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Πιο πολύ κοστίζουν οι καφέδες στην Ασφάλεια για τους μεγαλο-οφειλέτες οι οποίοι κοροϊδεύουν τον κόσμο, σαν τον Κωστόπουλο και τους λοιπούς.

Ο Τσαυτάρης με τον Κ. Χατζηδάκη τσακώνονται στα κανάλια για το πότε το γάλα είναι φρέσκο. Στις 3 μέρες, στις 5 ημέρες ή στις 7 ημέρες; Και δεν αισχύνονται να παίζουν με την υγεία του κόσμου. Από χωριό είμαστε και ξέρουμε πότε είναι φρέσκο το γάλα και πότε μπορεί να γίνει φρέσκο με τεχνητούς τρόπους. Εύγε και σ’ αυτούς, λοιπόν, που τσακώνονται ενώ διαλύεται η ελληνική κτηνοτροφία.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά από 13 εβδομάδες με κλειστά πανεπιστήμια κάλεσε σε διάλογο τους υπαλλήλους, τους έταξε ότι κανείς δεν θα απολυθεί, αλλά δεν ρώτησε τον… Κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος διαρρέει ότι οι 1.349 υπάλληλοι που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα δεν θα επιστρέψουν, ότι κι αν υπόσχεται ο συνάδελφός του.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, αν και πράγματι έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες στο χώρο του και πέτυχε σημαντική νίκη με τα φάρμακα, στην υπόθεση του ΕΟΠΥΥ δείχνει… αρρυθμίες. Από τη μια διαρρέουν από το υπουργείο του ότι ο Οργανισμός θα κλείσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κι από την άλλη διαψεύδουν. Μα το σχέδιο με τρεις ημερομηνίες που έδωσαν σε εφημερίδα, από αυτούς προέρχεται δεν είναι δημιούργημα του δημοσιογράφου. Και αν πράγματι έχουν στο μυαλό τους ένα λουκέτο τύπου ΕΡΤ στον ΕΟΠΥΥ, εναλλακτικό σχέδιο έχουν; Πώς θα εξυπηρετούνται 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι αν υπάρξει ξαφνικός θάνατος;  Ή μήπως έχουμε νέα γκάφα τύπου ΕΡΤ; Να δείτε που θα ορίσουν και υφυπουργό αρμόδιο μόνο για τον ΕΟΠΥΥ. Να βάλουν τον Νικήτα Κακλαμάνη μιας και ήταν… επιτυχημένος υπουργός Υγείας, να ηρεμήσουμε κι εμείς από τις παρεμβάσεις του.
Στα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών, τι να πούμε. Ούτε ανάπτυξη βλέπουμε αλλά κι όταν έρχεται αυτή μέσω των δημοσίων έργων, την πληρώνουμε πανάκριβη εμείς οι Έλληνες.

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων τι βλέπουμε; Ουσιαστικά τίποτε εκτός από κάποιες πωλήσεις ακινήτων οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Για παράδειγμα, θα πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης περίπου στα 300 εκατ. Μιλάμε για 300 στρέμματα γης με εγκαταστάσεις και με άδειες δόμησης πολυτελών κατοικιών, στο καλύτερο ίσως σημείο της Μεσογείου. Περίπου 1 εκατ. ευρώ το στρέμμα δηλαδή, όσο πουλιόνταν προ κρίσης τα οικόπεδα στον… Γέρακα. Για να μη μιλήσουμε για την πώληση με 653 εκατ. ευρώ του 66% της Εθνικής Πανγαία, την εταιρείας που έχει τα ακίνητα του ομίλου. Καμιά 400αριά εκατομμύρια από το τίμημα, όμως, θα δοθούν με δάνειο της Εθνικής στον πωλητή.

Υπάρχουν βεβαίως και οι περιπτώσεις του IBC στον όμιλο Λάτση όπως επίσης και οι αστοχίες του ΤΑΙΠΕΔ σε διαγωνισμούς όπως η ΔΕΠΑ και το Ελληνικό. Αλήθεια ο νέος διαγωνισμός που θα έβγαινε μέχρι το τέλος του έτους για τη ΔΕΠΑ που είναι; Επίσης, οι Καταριανοί που θα γέμιζαν την Ελλάδα με πετροδολάρια, γιατί αποχώρησαν από το Ελληνικό κι έμειναν ως διεκδικητές κάποια funds παντελώς άγνωστα και σίγουρα κερδοσκοπικά, ο Λάτσης και ο Μίλτος Καμπουρίδης με τις γνωστές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη;

Τέλος, τι θα γίνει με τους «τουρίστες» υπουργούς; Που κάνουν ταξιδάκια αλλά καθόλου έργο; Που ενδιαφέρονται μόνο για την προβολή τους κι αφήνουν τα κορόιδα να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Που βρίσκονται στην οπισθοφυλακή προκειμένου να μην τους πάρουν οι σφαίρες κι αφήνουν τον Σαμαρά να εκτίθεται;

Είπαμε ότι ο κόσμος έχει υπομονή και πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει. Αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της. Ας μαζευτούν ορισμένοι γιατί έρχεται η μέρα της κρίσης. Και θα είναι πολύ άσχημη μέρα.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...