Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Μπομπ Ντίλαν

Η γαλλική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον Μπομπ Ντίλαν για προσβολή και υποκίνηση μίσους εναντίον των Κροατών. Ο αμερικανός τραγουδιστής, σε δήλωσή του στο περιοδικό «Rolling Stone» είχε παραλληλίσει τους Κροάτες με ναζί το 2012.
Ο Μπομπ Ντίλαν ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, κατά την επίσκεψή του στα μέσα Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου έδωσε
συναυλίες και η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπέτι του απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας προς εκείνους που υπηρετούν τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ο Μπ. Ντίλαν ανακρίθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε το Συμβούλιο Κροατών στη Γαλλία (CRICCF).  Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το δικαστήριο στο Παρίσι που ειδικεύεται σε θέματα ΜΜΕ.
Μιλώντας στο περιοδικό «Rolling Stone» για τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων, ο διάσημος τραγουδοποιός είχε πει το 2012 ότι οι μαύροι μπορούν να αισθανθούν αν κάποιος έχει στο αίμα του το ρατσισμό, όπως «οι Εβραίοι αναγνωρίζουν τους ναζί και οι Σέρβοι τους Κροάτες».
Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» σημειώνει ότι το CRICCF επιθυμεί μόνο να ζητήσει συγγνώμη ο Μπ. Ντίλαν, αν και η Γαλλία έχει αυστηρή νομοθεσία για τη ρητορική μίσους. 
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του περιοδικού "Rolling Stone" ή του Μπομπ Ντίλαν ως τραγουδιστή. Αλλά δεν μπορεί να εξισώνονται οι Κροάτες εγκληματίες πολέμου με όλους τους Κροάτες» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Κροατών στη Γαλλία, Βλάτκο Μάριτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...