Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το σχέδιο ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου


  • 192
     


d23c9371ca06b31541c93cca604cb2ff_M.jpg
Στο προσκήνιο επανέρχεται το σχέδιο ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς η πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αναζητά λύσεις απεγκλωβισμού του κόμματος…
από τη θανάσιμη παγίδα της κυβερνητικής εμπλοκής, ώστε, σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες, να
παρουσιάσει μια άλλη ηγεσία, ικανή να συσπειρώσει τη διαλυμένη εκλογική του βάση.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο εγκαταλείπουν και αμφισβητούν ακόμη και οι μέχρι πρότινος φανατικοί υποστηρικτές του, όπως ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με το αμείλικτο δίλλημα της οικειοθελούς αποχώρησής του, πριν εκδηλωθεί οργανωμένο σχέδιο εκπαραθύρωσής, ή του αναγκαστικού συμβιβασμού, με υποταγή του κόμματος του οποίου ηγείται σε ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα των κεντροαριστερών δυνάμεων, με άλλο πρόσωπο επικεφαλής.
Η συζήτηση για την αντικατάσταση του κ. Βενιζέλου είχε ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο πρόεδρος του είχε βρεθεί ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Τότε σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σχέδιο αποκαθήλωσής του από την ηγεσία του κόμματος το απεργάζονταν στελέχη με αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτοί, στην ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, είχαν καταγραφεί ως ομάδα των «επτά υφυπουργών του Γ. Παπανδρέου», με κεντρικούς πρωταγωνιστές τους Φίλιππο Σαχινίδη, Θάνο Μωραϊτη, Σωκράτη Ξυνίδη, Γιώργο Πεταλωτή, Μανώλη Όθωνα, Θεοδώρα Τζάκρη κ.α.
Σημειωτέον ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό κανένα από τα προαναφερθέντα στελέχη δεν έδειξε διάθεση να εισέλθει στην κυβέρνηση, καθώς ήταν της άποψης πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει τα σημάδια διαφοροποίησης από την πολιτική Σαμαρά και να μη μετατραπεί σε δεκανίκι της Δεξιάς, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα μονομερείς αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση της κυρίας Τζάκρη, που στο παραπέντε γλύτωσε τη διαγραφή.
Πληροφορίες: Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...