Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Ακυρες οι απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΠΥΡΚΑΛ στον ΥμηττόΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί και θα ακυρώσει -ως κυβέρνηση- τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών οργανισμών, καθώς επίσης τιςμετακινήσεις και απολύσεις εργαζόμενων, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
 Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ έρχεται να υποδηλώσει την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατηρήσει ψηλά την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τα σχέδιά της περί αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και πάλι σε ανένδοτο αγώνα με στόχο να πέσει η κυβέρνηση και χαρακτήρισε «ανάπηρη» τη δημοκρατία με αφορμή τα 39 χρόνια από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.
Οι προτάσεις......

Στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αποτελεί προϋπόθεση παραγωγικής ανασυγκρότησης να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο βασικοί μοχλοί και κλάδοι της παραγωγικής βάσης και απευθυνόμενους στους εργαζομένους είπε ότι υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης και απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας, που προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε επτά προγραμματικά σημεία για την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας, τα οποία είναι:
1. Δημιουργία ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, στον οποίο θα υπαχθούν όλες οι κρατικές εταιρείες του τομέα.
2. Αμεση εκπόνηση ενιαίας αμυντικής εθνικής στρατηγικής για τον παραγωγικό προσανατολισμό της αμυντικής βιομηχανίας τής χώρας σε συγκεκριμένους τομείς.
3. Ριζική αναθεώρηση του νόμου για τις προμήθειες αμυντικού υλικού μετά την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας του 2009 στο εθνικό δίκαιο, κατά τρόπο που να διασφαλίζονται τα ζωτικά συμφέροντα ασφάλειας της χώρας στο πλαίσιο του άρθρου 386 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
4. Αξιοποίηση των μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών προς όφελος της παραγωγικής ανασυγκρότησης των ΕΑΣ.
5. Την άμεση χρηματοδότηση των ΕΑΣ προκειμένου να επαναλειτουργήσει, να γίνει παραγωγική και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
6. Εκπόνηση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης όλων των εταιρειών που βρίσκονται στο πλαίσιο της εθνικής αμυντικής βιομηχανικής στρατηγικής.
7. Σύναψη διακρατικών συμφωνιών για προϊόντα και υπηρεσίες στον αμυντικό τομέα που θα ενισχύσουν τις προοπτικές βιωσιμότητας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...