Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ποινική δίωξη για χρέη άνω των 5.000 ευρώ στο Δημόσιο: Η Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών




Ποινικές διώξεις για χρέη άνω των 5.000 ευρώ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χ. Θεοχάρης, με εγκύκλιό του [PDF], παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων για τη μη καταβολή των χρεών προς το Δημόσιο.
Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στις Δ.Ο. Υ. χρέη προς το Δημόσιο, τα
νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Η ποινική δίωξη θα υποβάλλεται εφόσον, τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής του ποσού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Προϊστάμενου της Δ.Ο.Υ., αλλά, αντίθετα, εντάσσεται στις ενέργειες που ασκούνται κατά δέσμια αρμοδιότητα».
Στη συνέχεια, με την ΠΟΛ 1037/22.02.2013 [PDF], ο Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων παρέχει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των φορολογούμενων σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο. Αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι φορολογούμενοι ενώ σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής είναι να έχει καταβληθεί το προβλεπόμενο παράβολο.
by LawNet



Σχόλιο : Το ότι Απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει το είπαμε. Το ότι δεν υπάρχει δίκαιο φορολογικό νόμο με συνέπεια να υπάρχει  φορολογική ασυλία από την μια και αυτοάμυνα ή αδυναμία πληρωμής από την άλλη το είπαμε και αυτό.  
Τώρα θα πούμε και που αποσκοπούν : Στην τρομοκράτηση του πληθυσμού, στην άσκηση ψυχολογικής βιας, στην σταδιακή κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας. Σε πρώτη φάση, από φόβο ο κόσμος που ακόμα έχει κάποια περιουσία θα την “σκοτώσει” για να την σώσει από κατάσχεση  να πληρώσει τα χρέη και να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Σε δεύτερη φάση όμως δεν θα υπάρχει τίποτα για ” σκότωμα” και έτσι θα έρθει η πλήρης εξαθλίωση και η απόλυτη καταστροφή.  Το ότι αυτός είναι ο στόχος αποδεικνύεται με χίλιους τρόπους αλλά στην προκειμένη φτάνει να πει κανείς ότι οι συλλήψεις δεν συνεισφέρουν στο να γεμίζουν τα ταμεία αλλά να αδειάζουν λόγω των έξοδων που ο κάθε κρατούμενος προκαλεί στην Πολιτεία. Λέτε να μην το ξέρουν ;; Η μήπως σκέφθηκαν να παρέχουν σε άνεργους και αστεγους δωρεάν τροφή και στέγη ;;; :)  
Σχετικά :
Newsbeast.gr Του παίρνουν το σπίτι για χρέος 934 ευρώ! Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...