Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επίθεση της Nεολαίας ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο...

crimenet.gr
Επίθεση, μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπολύουν μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές για το Συνέδριο της Νεολαίας του Κινήματος και κάνοντας λόγο λόγο για...
διαδικασίες «fast track», «μηχανιστικές διαδικασίες, οργανωτικές μεθοδεύσεις και προσπάθεια απόλυτου ελέγχου με λογικές ιδιοκτησίας συγκεκριμένων στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νεολαίας από την ίδρυση της».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σύντροφε Πρόεδρε,

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την επιβίωση και την ύπαρξη τόσο της χώρας όσο και του κινήματος μας προκηρύχτηκαν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα συνέδρια της νεολαίας και του κόμματος, συνέδρια που όφειλαν να αποτελέσουν την αφετηρία ανάταξης και νέας πορείας, οδηγώντας στην επανασύνδεση με τα κοινωνικά στρώματα και τη νεολαία που απομακρύνθηκαν από την παράταξη μας.

Δυστυχώς όμως το 8ο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη με διαδικασίες "fast track" την 28η Φεβρουαρίου, στιγματίστηκε για μια ακόμη φορά από μηχανιστικές διαδικασίες, οργανωτικές μεθοδεύσεις και προσπάθεια απόλυτου ελέγχου με λογικές ιδιοκτησίας συγκεκριμένων στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νεολαίας από την ίδρυση της.

Δυστυχώς η επιλογή της απερχόμενης ηγεσίας της Νεολαίας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου και δεν ήταν άλλη από τον αποκλεισμό άλλων ρευμάτων ή τάσεων που θα συνέβαλλαν στον απεγκλωβισμό της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τους τέσσερις τοίχους της Ιπποκράτους και στην επανασύνδεση της με τη κοινωνία και τη μαχόμενη νεολαία που δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης.
Απέναντι στους μηχανισμούς και στους "άσοφους γέροντες" της νεολαίας απαντάμε με δράση και προτάσεις. Προάγουμε το ρόλο και τη σπουδαιότητα της πολιτικής και προσπαθούμε να τη θέσουμε ξανά στο προσκήνιο. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη και τον ιστορικό ρόλο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, παλεύοντας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας γενιάς που σίγουρα δεν εκφράζεται μέσα από πρακτικές απολίτικων συστημάτων εξουσίας.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε βαθιά ιδεολογικοπολιτική κρίση και το συνέδριό θα μπορούσε να αποτελέσει άριστη ευκαιρία προκειμένου να προσδιορίσει ξανά το χαρακτήρα της, τις πραγματικές ανάγκες της νέας γενιάς, να καταθέσει προτάσεις και να προτείνει λύσεις ρεαλιστικές και προοδευτικές σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και έχει προ πολλού χάσει την εμπιστοσύνη της στη πολιτική και τους πολιτικούς.
Ακόμη περισσότερο, η Νεολαία του Κινήματος καλείται να γίνει ξανά πρωτοπόρος, να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας ενεργά στις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία μας. Οφείλει να είναι στη πρώτη γραμμή του αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία προτείνοντας μεταρρυθμίσεις για να κατοχυρωθούν θεσμικά οι κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του λαού απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και τη νεοσυντηρητική αντίληψη, πρωταγωνιστώντας στην προσπάθεια ευρύτερης δημοκρατικής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την παρωδία που εκτυλίχθηκε στη Νεολαία δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του Κινήματος, προτιμώντας να κρατήσουμε τη προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια, παραμένοντας αταλάντευτα σταθεροί στις αξίες μας.

Καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη δικαιώσει όλους αυτούς που θέλουν την Νεολαία ΠΑΣΟΚ ένα κλειστό club φεουδαρχών, τιμάριο κομματικής εξουσίας ακυρώνοντας αυτή τη φαρσοκωμωδία και να προκηρύξει νέα ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου με ξεκάθαρους οργανωτικούς όρους και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια προοδευτική Νεολαία όπως την οραματιστήκαμε και για το Κίνημα που μας ενέπνευσε.
Μια προοδευτική Νεολαία πρωταγωνίστρια στον αγώνα των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, για ελπίδα και αξιοπρεπή ζωή, ένα Κίνημα που εργάζεται για πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, για την δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Συντροφικά,
Υπογράφοντες :

Άγγελος Σοφιανίδης , Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Γραμματεία ΚΟΕΣ
Γιάννης Πολυχρονάκος, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΟΕΣ
Αντώνης Σαμιωτάκης, μέλος απερχόμενης Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΟΕΣ
Γιάννης Γρηγοριάδης, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας, μέλος ΚΟΕΣ
Άρης Μπρέγιαννης, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βόρειας Αθήνας, μέλος ΚΟΕΣ
Γιώργος Κρικρής , Γραμματεία ΚΟΕΣ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Γιούλη Τερζή, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Ματθαίος Κούργιαλης, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Μιχάλης Δραγουμάνος, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Ορέστης Γεωργιόπουλος, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ

την επιστολή συνυπογράφουν 140 και πλέον σύνεδροι του 8ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...