Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η αλβανίδα σύμβουλος ψυχικής υγείας Ανθή Μπελλέ ενοχλήθηκε για το " αλλοδαπός "και "ημεδαπή "για το ΤΕΡΑΣ της Παρου!!!




ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΙΧΜΗ το αρθρο της κυριας και σας το παρουσιάζουμε:

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τα άρθρα σχετικά με την εξέλιξη του θέματος της 15χρονης Μυρτώς, που κακοποιήθηκε στην Πάρο. Κάθε μέρα αναρτώνται αρκετά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τον «δράκο» ή το «τέρας», όπως διάβασα κάπου. Για να προλάβω οποιεσδήποτε παρερμηνείες των όσων θα γράψω, καταδικάζω σαφώς την εγκληματική αυτή πράξη. Όμως, δεν μπορούν να με αφήσουν αδιάφορη τα ακόλουθα:


- Διαβάζω στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα εξής:

«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.Δράστης είναι ένας 21 ετών αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.Σας υπενθυμίζω ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη ημεδαπή, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής».

Και διερωτώμαι: Για ποιό λόγο χρειάζεται η αναφορά στο ότι η κοπέλα είναι «ημεδαπή»; Το οποίο μάλιστα επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Για ποιό λόγο χρειάζεται το «αλλοδαπός» εφόσον αναφέρεται το «Πακιστανός»;

- Γιατί δεν έχω διαβάσει ποτέ αντίστοιχους χαρακτηρισμούς (όπως τα «δράκος» και «τέρας» )για αστυνομικούς που ξυλοκοπούν αλλοδαπούς ;

- Γιατί δε γράφονται αντίστοιχα πολλά άρθρα, παρά μόνο αναφορικά ένα ή δύο το πολύ, για τους «ημεδαπούς Έλληνες» γονείς και παππούδες που βιάζουν τα εγγόνια τους; Κι εδώ οφείλω να σημειώσω ότι οι έρευνες πάνω στη σεξουαλική κακοποίηση έχουν δείξει ότι πάνω από 90% των θυτών είναι άτομα του πολύ στενού περιβάλλοντος του παιδιού και πάνω από 50% είναι γονείς. Επίσης εκτιμάται ότι πάνω από 1 στα 4 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ το πραγματικό ποσοστό μάλλον είναι υψηλότερο, εφόσον πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται ποτέ και πολλά παιδιά έχουν υποσεινήδητα απωθήσει αυτές τις εμπειρίες.

- Πόσοι από αυτούς που χαρακτηρίζουν τον Πακιστανό ως δράκο, τέρας και διάφορα άλλα, δεν έχουν χτυπήσει οι ίδιοι τα παιδιά τους; Φαντάζομαι η διαφορά είναι το μέγεθος του «ξύλου» και το από ποιόν προέρχεται αυτό. Αυτός που ρίχνει πολύ «ξύλο» αλλά δεν έχει δεσμούς μαζί σου, είναι «τέρας». Αυτός που ρίχνει λιγότερο «ξύλο» και έχει δεσμούς μαζί σου, όχι μόνο δεν είναι «τέρας», αλλά νομιμοποιείται να το κάνει, εφόσον δε σου προξενεί απειλητική για τη ζωή σωματική βλάβη και δεν το κάνει με κίνητρο να σε σκοτώσει αλλά να σε «διαπαιδαγωγήσει». Προσωπικά, κανέναν δε θεωρώ τέρας, γιατί κανένας άνθρωπος δε γεννιέται τέρας. Όλα τα μωρά μάς κάνουν να χαμογελάμε όταν τα κοιτάζουμε, όταν νιώθουμε την αθωότητά τους. Η βία που υφίσταται ένας άνθρωπος στην πορεία της ζωής του, είναι αυτή που τον οδηγεί στο να ασκήσει βία. Απλά κάποιοι καταφέρνουν να μεταμορφώσουν τη βία που έχουν υποστεί σε αγάπη ενώ άλλοι όχι.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι που χαρακτηρίζουν τον Πακιστανό ως δράκο και τέρας, για να πουλήσουν μέσα από τις βαρύγδουπες εκφράσεις, ποιό σεβασμό έχουν δείξει απέναντι σε αυτό το κορίτσι, που όλη η Ελλάδα έχει μάθει το ονοματεπώνυμό της επειδή δημοσιεύθηκε; Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και μάλιστα, ενώ ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη πράξη, κάπου διάβασα ότι η κοπέλα έχει βιασθεί. Πώς θα αισθανθεί αυτό το κορίτσι αφού συνέλθει, όταν διαβάσει το ονοματεπώνυμό της στα ΜΜΕ; Οταν θα πρέπει να συστηθεί κάπου και θα ξέρει ότι οι άνθρωποι στους οποίους συστήνεται μπορεί να θυμηθούν την ιστορία της ακούγοντας το όνομά της;

News24: Ενω ο Πακιστανος θα ειναι πάντα καποιος ονόματι Αλί Μ. (ούτε το πλήρες όνομά του δε δίνουν, για να τον προστατεύσουν!)

Εφόσον, λοιπόν, συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε και να κρίνουμε, ας χαρακτηρίσουμε και το «δράκο» του ρατσισμού καθώς και το «τέρας» των ΜΜΕ. Και ας αρχίσουμε να «βλέπουμε» αυτό που συμβαίνει σε πολλά σπίτια καθημερινά, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους τον φαύλο κύκλο της βίας.
news24gr

1 σχόλιο:

  1. Δικαιολογημένα ενοχλήθηκε! Ο σωστός όρος είναι "αλλογενής αλλοδαπός" και όχι σκέτο "αλλοδαπός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...