Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Ξένιος Ζεύς» ή μήπως “δολοπλόκα” Ήρα;



“Αγκάθι” παραμένει το μεταναστευτικό, όπου τις τελευταίες μέρες έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με μία κυβέρνηση να βρίσκεται σε δίλημμα, μη ξέροντας τι να χρησιμοποιήσει “το καρότο ή το μαστίγιο”; (Ιδού η απορία!) Και φυσικά, ο λόγος γίνεται για την ξακουστή σε όλους επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς».
Επειδή, τυγχάνει να είναι και συναισθηματική η Κυβέρνησή μας, αποφάσισε να στήσει μια
επιχείρηση “σκούπα”, ούτως ώστε η Αθήνα να επανακτήσει το κανονικό της πρόσωπο, να ξαναγίνει με λίγα λόγια μητρόπολη, με ευνομία και ποιότητα ζωής!
Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό; Και τι θα αποφέρει αυτή η επιχείρηση όμως; Δυστυχώς, κανείς δε γνωρίζει. Ή μάλλον το σίγουρο είναι, ότι εάν οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης περιοριστούν σε επιδρομές κατά των μεταναστών, οι οποίοι δε διαθέτουν χαρτιά, το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει. Και δη προς το καλύτερο, εφόσον έτσι, μόνο ένας φαύλος κύκλος χωρίς (ουσιαστικό) αποτέλεσμα, εννοείται, θα λάβει χώρα. Οι συλληφθέντες με τη σειρά τους, αναμένουν την επιστροφή τους στις χώρες πρόελευσής τους ο καθένας, ενώ την ίδια ώρα η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης έξω από την Αθήνα και στη Θράκη, προκαλώντας, όπως είναι άλλωστε λογικό, τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής.
Ακόμα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει λαθρομετανάστες στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυνομίας σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο πρόεδρος του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η ανακοίνωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης περιγράφει ακριβώς τι εφαρμόζει η Κυβέρνηση στη Θράκη ακολουθώντας τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Παράλληλα, με τις εγκληματικές Ε.Ο.Ζ. που κοσσοβοποιούν τη Θράκη, αντί να επαναπροωθήσουν τους λαθρομετανάστες στη χώρα εισόδου τους (δηλαδή την Τουρκία) όπως προβλέπεται, ή να τους δώσει έγγραφο για ταξίδι άνευ επιστροφής στην Ευρώπη εφόσον αυτή δεν πιέζει την Τουρκία να εφαρμόσει την συνθήκη, φιλοξενεί τους λαθρομετανάστες στις σχολές Αστυνομίας, δίνοντας την ευκαιρία να ενισχύσουν άμεσα την προπαγάνδα τους εκείνοι που απεργάζονται μειονοτικά σενάρια πολύ υψηλών θρησκευτικών πληθυσμών. Εγκληματούν στη Θράκη και αφορά όλους μας. Εγκληματούν στην Ελλάδα».
Και θα έρθει τώρα ο Έλληνας πολίτης να ρωτήσει “τα μεγάλα αφεντικά του” (αν μη τι άλλο!) – μήπως τώρα είναι λίγο αργά για αυτά τα θέματα; Μήπως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω; Μήπως θα ήταν ορθότερο να είχατε προβηματιστεί περισσότερο τότε που η Ελλαδίτσα κατήντισε “ξέφραγο αμπέλι”, εν έτει 1990, με την απόφαση, βεβαίως, μελών της “οικογενείας” σας, (χρώματι γαλάζιο), ώστε να βρούν καταφύγιο στην Ελλάδα χιλιάδες (λάθρο)μεταναστών; Κάθε “καρυδιάς καρύδι” σαν να λέμε, έτσι γιατί η πολιτική όψη της χώρας μας, όπως προαναφέρθηκε τυγχάνει να είναι και  αρκετά συναισθηματική (μην αφήσετε το δάκρυ να κυλήσει στα μάτια σας. Κρατείστε τα κλάματα για το τέλος. Όλοι μαζί! Μια οικογένεια δεν είμαστε..).
Άς όψεται και αν θα του δώσει απάντηση κανείς..
“Δολοπλόκα Ήρα” ή μήπως απερισκεψία σε όλο της το μεγαλείο;
Μάλλον, κράμα και των δύο “στοιχείων”, θα έλεγε κανείς, και το όνομα αυτού «Ξένιος Ζεύς»!
Το πρόβλημα εκτός των άλλων (οργάνωση, πολιτική, στρατηγική της χώρας) έγκειται στην παρούσα, στο Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο παγιδεύει τους μετανάστες στην Ελλάδα.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως πράγματι, η απουσία ουσιαστικής ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα αυτό, σε συνδυασμό με την αμέλεια των διαδοχικών κυβερνήσεων και την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» έχει καταστήσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ζοφερό για το μέλλον της Ελλάδας.
 ezy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...