Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη Ιρακινός διακινητής μεταναστών


Συνελήφθη, προ ημερών στη Σούρπη Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 21χρονος υπήκοος Ιράκ ο
οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά παράνομους μετανάστες, που είχε παραλάβει από τα σύνορα με τη Τουρκία.

Οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν είναι τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας υπήκοος Ιράκ, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, 21χρονος συλληφθείς, υπήκοος Ιράκ, που ήταν στην Ελλάδα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού αφαίρεσε στην Αθήνα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 28χρονου Αλβανού, μετέβη στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας όπου και παρέλαβε τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες αλλοδαπούς, τους οποίους και προώθησε στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 21χρονου Ιρακινού διακινητή και των άλλων επτά αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 21χρονος διακινητής επιτέθηκε με τα χέρια του σε αστυνομικό, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή του, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι άλλοι επτά συλληφθέντες αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 έως 2.500 δολαρίων ο καθένας στις χώρες καταγωγής τους για να μεταφερθούν έως την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου στη συνέχεια τους παρέλαβε αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, έναντι χρηματικού ποσού 1.500 δολαρίων από τον καθένα και τους μετέφερε σε σημείο του ποταμού Έβρου μέσω βάρκας, προκειμένου στη συνέχεια να παραληφθούν από τον 21χρονο Ιρακινό και να προωθηθούν έως την Αθήνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών, τη κλοπής, της απλής σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση
 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...