Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επικοινωνιακός κουρνιαχτός με τις «μαϊμού» συντάξεις



Επικοινωνιακό κουρνιαχτό σηκώνει και πάλι η κυβέρνηση για τις συντάξεις «μαϊμού» και για τις παράνομες συντάξεις. Βρισκόμαστε μπροστά στην ίδια «ιστορία»... κάθε φορά που σχεδιάζονται νέες σκληρές περικοπές στις συντάξεις και ξεδιπλώνεται η επίθεση προς τους συνταξιούχους. Ο στόχος γνωστός. Πίσω από ορισμένα περιστατικά παρανομίας, πίσω από το γνωστό πρόβλημα των ψεύτικων
συντάξεων που εκκολάφθηκε από τις ίδιες τις κυβερνήσεις και συγκαλύπτεται για χρόνια, ελέω ρουσφετολογικών πολιτικών και συγκρότησης εκλογικής πελατείας, να αποκρυβεί και να δικαιολογηθεί η νέα λεηλασία των συντάξεων, να αποκρυβεί το έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Ετσι, μετά την προχτεσινή επίσκεψη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου του υπουργού Εργασίας, στην οποία ζήτησε οι δικαστικές αρχές να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τις περιπτώσεις που παράτυπα λαμβάνουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, χτες ο υπουργός Γ. Βρούτσης επανήλθε και με εντολή του ζητά από τις διοικήσεις των Ταμείων να παραδώσουν μέχρι τις 17 Αυγούστου το σύνολο των υποθέσεων που εκκρεμούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ομως, παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας για δεκάδες χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις, το κυνήγι στα λόγια για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν οδηγεί πουθενά. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες στις εισαγγελικές αρχές μέχρι πρότινος είχαν αποσταλεί μόλις 13 τέτοιες περιπτώσεις.
Χτες, πάντως, η διοίκηση του ΙΚΑ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι μετά την απογραφή του 2011 δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι των οποίων ανεστάλησαν οι συντάξεις τους χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις γι' αυτές τις περιπτώσεις και για τους λόγους που δεν προσήλθαν. Παράλληλα από τη διασταύρωση στοιχείων εντοπίστηκαν 2.500 θανόντες συνταξιούχοι, όμως απ' όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεκαθαρίζεται αν υπάρχουν πρόσωπα που παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές ή αν τα ποσά συνέχιζαν να κατατίθενται στις τράπεζες ελέω γραφειοκρατίας.
Μέχρι σήμερα απεστάλησαν στη δικαιοσύνη μόνο 58 περιπτώσεις δηλαδή 5 περιπτώσεις ανά 100.000 συνταξιούχους! Αριθμοί δηλαδή που πόρρω απέχουν από τους ισχυρισμούς περί δεκάδων χιλιάδων «μαϊμού» συντάξεων και που σε κάθε περίπτωση, εκτός από την επικοινωνιακή σκοπιμότητα, κρύβουν και μια τεράστια γραφειοκρατία που την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία της έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και που σήμερα παριστάνουν τους εισαγγελείς που δήθεν θα βάλουν τάξη.
Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...