Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Για τα μάτια του κόσμου, έφοδοι στο κέντρο της Αθήνας



Τρίτος κόσμος στο κέντρο της ΑθήναςΞεκίνησαν οι έφοδοι της Αστυνομίας σε διαμερίσματα της Αθήνας που διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Μέχρι στιγμής ελέγχθηκαν οι χώροι σε τρεις πολυκατοικίες και βρέθηκαν είκοσι ένας λαθρομετανάστες σε διαμέρισμα.
Αξίζει να τονισθεί πώς οι χώροι που ελέγχθηκαν προέκυψαν από τηλέφωνα πολιτών στις αστυνομικές Αρχές.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.
Ανδρέας Λοβέρδος και αφορούν στην αυστηροποίηση των ποινών, από πταίσμα σε πλημμέλημα, της υπεράριθμης στέγασης ανθρώπων σε διαμερίσματα και τον υποχρεωτικό υγειονομικό τους έλεγχο.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης από τα μικτά κλιμάκια ελέγχθηκαν χώροι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου) για τις οποίες είχαν παρασχεθεί πληροφορίες πολιτών στις Αστυνομικές Αρχές, όπως αναφέρει το protothema.gr
Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά είκοσι ένας μετανάστες. Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.
Συνελήφθη, ακόμα, ένας ημεδαπός, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 – 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης, ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που επέτρεπε την υπεράριθμη διαμονή παράνομων αλλοδαπών.
Οι είκοσι ένας μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που συμμετέχουν στα μικτά κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.
Επίσης, δυο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από τα μικτά κλιμάκια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.
Οι πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.
Επισημαίνεται ότι κατά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που διαπιστώνεται υπεράριθμη στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα σχηματίζεται δικογραφία, σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης, και εφόσον εντοπίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...