Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο BBC η αγωγή των δυο Ελληνίδων κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου!


Στο BBC η αγωγή των δυο Ελληνίδων κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η κίνησή τους έχει τη στήριξη ομάδας πολιτών διαφόρων ηλικιών, που όπως σημειώνεται δεν έχουν σχέση με ακραίους πολιτικούς χώρους.
Στην αγωγή που έχουν καταθέσει δύο Ελληνίδες η Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, ψυχολόγοι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για τα μέτρα λιτότητας αναφέρεται ρεπορτάζ του BBC.

Ένα χρόνο μετά τη μήνυση δύο Ελληνίδων, μητέρας και κόρης για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γενοκτονία εις βάρος του ελληνικού λαού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ήρθε η πρώτη δικαίωση αφού το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με έγγραφό του ανακοίνωσε, ότι ο φάκελος ανοίγει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η κίνησή τους έχει τη στήριξη ομάδας πολιτών διαφόρων ηλικιών, που όπως σημειώνεται δεν έχουν σχέση με ακραίους πολιτικούς χώρους.
«Πρόκειται για απλούς Έλληνες της μεσαίας τάξης: δασκάλους, δικηγόρους, φυσιοθεραπευτές. Αυτούς που έχουν χτυπηθεί βαριά από τις κυβερνητικές περικοπές και τώρα καταφεύγουν σε αυτή την εξαιρετικά ασυνήθιστη εσχάτη κίνηση», σχολιάζει ο δημοσιογράφος του BBC.
Όπως αναφέρουν οι δύο γυναίκες, τα μέτρα λιτότητας στερούν τους Έλληνες πολίτες την ελευθερία τους, το εισόδημα και την κατοικία τους, επομένως δεν τους επιτρέπουν πρόσβαση σε άσυλο, φαγητό, υγεία και εκπαίδευση.
Ο ανταποκριτής του BBC τονίζει ότι η κατηγορία της γενοκτονίας υπονοεί πρόθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με τις ενάγουσες να σημειώνουν ότι η πρόθεση στοιχειοθετείται από την απόδειξη της επίγνωσης των επιπτώσεων των μέτρων.

πηγή voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...