Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

TO ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Γράφει ο Θωμάς Σιδέρης
(από το : mediasoup.gr)
Το Wikileaks λέει τη μισή αλήθεια για τον Γιώργο Μπαμπανιώτη. Η άλλη μισή είναι ότι ο τότε αμερικανός πρέσβης Daniel Speckhard επισκέφθηκε τον εν λόγω καθηγητή στο γραφείο του, στο πανεπιστήμιο, με ένα εντυπωσιακά μεγάλο κουτί...
σοκολατάκια fererro rocher. Γιατί με τους πρόθυμους άνδρες, τους άνδρες που λένε πάντα “ναι” ή επί το ελληνικότερον “Yes men”, οι ΗΠΑ είναι πάντοτε μια XXL χώρα.

Την ώρα που αμερικανός πρέσβης καθόταν αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, ο Γιώργος Μπαμπαινιώτης χαλάρωνε τον κόμπο της γραβάτας του και απολάμβανε ένα ένα τα σοκολατάκια από τον πύργο του ferrero rocher που είχε μπροστά του. Ανάμεσα σε επιφωνήματα απύθμενου γευστικού οργασμού και ανομολόγητων φαντασιώσεων υποταγής, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μίλησε για όλους και για όλα.

Μίλησε για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Μίλησε για το άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και συμφώνησε με την εκτίμηση ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών. Μίλησε για τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις της περιόδου 2006 – 2007 και διαβεβαίωσε τον πρέσβη ότι δε θα τον ξαναενοχλήσουν οι αντιδραστικοί και προβληματικοί μαθητές.

(Γιατί, τόσο για τον Γιώργο Μπαμπινιώτη όσο και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσοι αντιδρούν είναι προβληματικοί.)

Εκείνη τη στιγμή ο αμερικανός πρέσβης είπε στον Γιώργο Μπαμπινιώτη:
“George… be careful! Tha patheis kati apo ta polla sokolatakia. Se xreiazomaste! Se tria tessera xronakia tha ginei prothipourgos enas trapezitis kai esy ypourgos paideias”.

Ο Μπαμπινιώτης κατάπιε με ευχαρίστηση και το τελευταίο σοκολατάκι.
“Μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη”, είπε στον Speckhard με νόημα.

Από το επόμενο πρωί κιόλας ο υπεράνω υποψίας καθηγητής με τα χαρακτηριστικά γυαλιά και τον αξεπέραστο στόμφο, στρώθηκε στη δουλειά και άρχισε να γράφει με εντατικούς ρυθμούς το λεξικό της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...