Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο Παπανδρέου παζάρευε με τον Ερντογάν συγκυριαρχία στο Αιγαίο!

Ο Παπανδρέου παζάρευε με τον Ερντογάν συγκυριαρχία στο Αιγαίο!
Μια απροσδόκητη πρόταση έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος μίλησε για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενώ αποκάλυψε πως το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο τελευταίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας
της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».
Σε δηλώσεις που έκανε χτες σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου τονίζοντας πως η κρατική εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας ετοιμάζεται να προβεί τις επόμενες μέρες σε γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Κατεχομένων.
Τέλος σύμφωνα με την iefimerida.gr, δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι στο Ισραήλ λέγοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία για τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας αρκεί το Τελ Αβίβ να ζητήσει «συγγνώμη» για τα γεγονότα του Μάρι Μαρμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...