Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ομάδες πολιτοφυλακής ξεφυτρώνουν ανά την Ελλάδα


Επικίνδυνα φαινόμενα εμφανίζονται στην Ελλάδα της κρίσης. Το αναξιόπιστο κράτος «υποδαυλίζει» τη λογική της αυτοδικίας, που...
 
Ομάδες πολιτοφυλακής ξεφυτρώνουν ανά την Ελλάδα
απ’ ότι φαίνεται σχεδιάζεται πια οργανωμένα με τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής.


Τέτοιες ομάδες είναι η «Ελληνική Πολιτοφυλακή» και η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή», οι οποίες όμως δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.


Η «Ελληνική Πολιτιοφυλακή», στο κείμενο που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση αναφέρει ότι: «Η Ελληνική Πολιτιφυλακή» δανείζεται πολλά στοιχεία από την ευρέως διαδεδομένη οργάνωση NeighborhoodWatch. Στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και τη Γερμανία υπάρχουν οργανωμένες ομάδες πολιτών που περιπολούν και ελέγχουν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας». Σε άλλο σημείο δηλώνεται επίσης ότι δεν έχει καμιά σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις.


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της πατριωτικής πολιτοφυλακής σύμφωνα με την οποία ομάδες πολιτών - οπλιτών αναλαμβάνουν να φυλάξουν τους Έλληνες πολίτες σε περίπτωση χάους και πολέμου.



Κάποιοι ήδη σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την κίνηση αυτή παραστρατιωτική και παρακρατική ενώ ήδη η εθνική πολιτοφυλακή διαχωρίζει τη θέση της και λέει πως δεν έχει καμία σχέση με την πατριωτική πολιτοφυλακή.



Όπως δήλωσε στο Newsit o επικεφαλής της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» Γιώργος Ανεστόπουλος "η Πατριωτική Πολιτοφυλακή είναι πάρα πολλές ομάδες εφέδρων στρατιωτών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και φροντίζουν να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται ακόμη και μετά τη θητεία τους. Αποτελείται μόνο από έφεδρους οπλίτες και όχι από απόστρατους αστυνομικούς και στρατιωτικούς, μόνο από οπλίτες και αξιωματικούς όχι εν ενεργεία, όχι εν αποστρατεία, αυτό είναι μια από τις παραφιλολογίες που ακούστηκαν".




"Περιμένουμε έναν πόλεμο" τονίζει ο κύριος Ανεστόπουλος και συνεχίζει "πόλεμο της χειρότερης μορφής που θα προκύψει μέσα από αυτό το χάος που έρχεται, η χρεοκοπία θα φέρει πείνα, η πείνα θα φέρει εξαθλίωση, έχει δικαίωμα ο λαός μας να παλέψει μόνος του για να ξαναβρεί το δρόμο του. Αυτό το οικονομικό χάος που ζούμε κάποιοι δυστυχώς θα πάνε να το εκμεταλλευτούνε; Στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι,  τα 6 εκατομμύρια λαθρομεταναστών δεν εγκυμονούν τίποτα καλό. Γιατί 6 εκατομμύρια και όχι 300.000 που λένε άλλοι; Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο να δείτε τις σχετικές αναφορές - εκθέσεις της ΕΥΠ, δε μπορούμε να καλύπτουμε κάτω από το χαλί πια αυτό το πρόβλημα".

Επίσης αναφέρει: "ότι είμαστε μια ομάδα εφέδρων που πηγαίνει στα βουνά και εκπαιδεύεται, με κάθε νόμιμη διαδικασία και τηρώντας όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εκεί θα παραμείνουμε εφόσον δε συμβεί τίποτα. Αν όμως συμβεί και κάποιοι πάρουν τα οπλα ενάντια στο λαό μας και η πολιτεία φανεί ανίκανη και αδύνατη να προστατέψει και εμάς και τις οικογένειες μας και το λαό μας, λογικό είναι πως όλοι θα κατεβουν στους δρόμους, να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Πώς θα μπορουσαμε να μην κατεβούμε και εμείς; Δεν έχουμε όπλα."



Και πως αντιδρά η ηγεσία της αστυνομίας στην ύπαρξη αυτών των ομάδων; Ο κ. Κοκκαλάκης περιορίστηκε χθες να πει ότι "η συντεταγμένη Πολιτεία έχει προσδιορίσει τις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του τόπου". Α! είπε και ότι η χρήση όπλων airsoft δεν είναι απαγορευμένη.


Πληροφορίες από Καθημερινή και Newsit
http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...