Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εκτάσεις για καλλιέργεια παραχωρεί το ΑΠΘ




 

 











Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα μπορούν πλέον να έχουν το δικό τους βιολογικό κήπο χάρη στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καινοτομεί και παραχωρεί εκτάσεις του αγροκτήματός του στη Θέρμη με στόχο την καλλιέργεια χειμερινών και θερινών κηπευτικών.

Οι παραχωρούμενες αυτές εκτάσεις θα ενοικιάζονται σε όποιον πολίτη της Θεσσαλονίκης επιθυμεί και δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα έναντι του συμβολικού ποσού των 120 ευρώ ανα έτος.

Η συνολική έκταση του αγροκτήματος αγγίζει τα 100 στρέμματα και θα χωριστεί σε ίσα τεμάχια των 100 τ.μ.

Οι καλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν τα λαχανικά της αρεσκείας τους, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του γεωπόνου βιοκαλλιεργητή, αλλά και φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ οι καλλιέργειες θα γίνονται αποκλειστικά με αρχές της βιολογικής γεωργίας, φιλικές προς το περιβάλλον.

Δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή μόνιμων ατομικών περιφράξεων και λοιπών κατασκευών καθώς και η πώληση των προϊόντων τα οποία χρησιμεύουν αποκλειστικά και μόνο για οικογενειακή χρήση.

Η επιλογή αυτών που θα αποκτήσουν τα αγροτεμάχια θα γίνει έπειτα από κλήρωση εφόσον ο αριθμός των ατόμων ξεπερνάει το όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...