Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου και Λούκα διασπούν το ΠΑΣΟΚ!

Παπανδρέου και Λούκα διασπούν το ΠΑΣΟΚ!
 
 

Την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν μεθοδικά οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου που βλέπουν να χάνουν οριστικά το κόμμα μετά την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μετά την άρνηση του Χρήστου Παπουτσή να εκπροσωπήσει τους προεδρικούς στην διεκδίκηση της
ηγεσίας και την υπαναχώρηση του Χάρη Καστανίδη, ο κλήρος πέφτει πλέον στην πρώην υπουργό ανάπτυξης η οποία διαμορφώνει μεθοδικά ένα αντιμνημονιακό πολιτικό λόγο. Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι λεγόμενοι προεδρικοί υποστήριξαν και ψήφισαν στην Βουλή το πρώτο Μνημόνιο, τώρα αλλάζουν ρότα καταγγέλοντας ανοικτά την νέα δανειακή συμφωνία και τα μέτρα λιτότητας που προκύπτουν απο τη εφαρμογή της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε προχθές στη Βουλή ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπροσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα προκύψουν και νέα μέτρα-πέρα απο αυτά που διαπραγματεύονται με την Τροικα οι πολιτικοί αρχηγοί. Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει τεράστιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα αφού επι δύο ολόκληρα χρόνια είχε την χώρα στον αυτόματο πιλότο, ενθαρρύνει τώρα και καθοδηγεί παρσκηνιακά την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, επιχειρώντας να διαμορφώσει ένα δήθεν αριστερό πόλο στο κόμμα του, για να αμφισβητήση αύριο τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτόν δηλαδή που θα οδηγήσει το κόμμα στις προσεχείς εκλογές.
Και αυτό γιατί οι Παπανδρεικοί θεωρούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ θα είναι τέτοιο που θα τους επιτρέπει όχι μόνο να αμφισβητήσουν την νέα ηγεσία αλλά και να της φορτώσουν την παταγώδη αποτυχία της διακυβέρνησης Γιώργου. Πολλά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε τροχιά διάσπασης, αφού οι Παπανδρεικοί δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα και θα επιχειρήσουν μετά τις εκλογές, αν το επιτρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, είτε να θέσουν εκ νέου θέμα ηγεσίας, είτε να αποχωρήσουν με μια ομάδα βουλευτών για να δημιουργήσουν έναν ορθόδοξο Παπανδρεικό πόλο. Ελπίζοντας ότι ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος που θα προκύψει μετά τις εκλογές και οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα τους διασφαλίζουν ένα διακριτό πολιτικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...