Ρόμπερτ Λαβάνια. Πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής. Είναι ο άνθρωπος που με τη βοήθεια των συμπατριωτών του, πέταξε το ΔΝΤ από την Αργεντινή, και η χώρα του επέστρεψε στο δρόμο της ανάπτυξης. Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Επίκαιρα” είχε επισημάνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτός της καταστροφής.

Είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να αυξήσεις μισθούς και συντάξις για να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα, με νέα του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung” ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής δείχνει το δρόμο στους Έλληνες: “Αυτό που κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι ό,τι προτάθηκε το 1999 από το ΔΝΤ στην Αργεντινή, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων. Αλλά με τα χρήματα των δανείων πληρώνονται οι πιστωτές και ξεζουμίζεται ο λαός» δηλώνει χαρακτηριστικά”.
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους τους συναδέλφους του, σημειώνει με κάθε ευκαιρία ότι ο δρόμος της ανάπτυξης περνάει μέσα από αυξήσεις και όχι από τις περικοπές… Τον ακούει κανείς, εδώ στο υπουργείο Οικονομικών; Ο Ρόμπερτ Λαβάνια ήταν υπουργός Οικονομικών το 2001, όταν η χώρα του βρέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης.
Με την πολιτική όμως που “διαφημίζει”, σταθεροποίησε την οικονομία της χώρας, έκλεισε τα αυτιά του στις επιταγές του ΔΝΤ, και επέτρεψε στη χώρα του να πάρει ανάσες και να επιστρέψει στην ανάπτυξη… Το αποτέλεσμα μετράει, αλλά ποιός τον ακούει;
πηγή