Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ Κο «ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΑ»


Samarasamerkia
Επειδή, παρά τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να καταπολεμήσει την διαφθορά, την διαπλοκή, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το κομματικό Δημόσιο, την ασυλία και την ατιμωρησία, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Τον
θεωρούν -διαχρονικά- συμμέτοχο στην διαπλεκόμενη κομματοκρατία και στην πολιτική-κρατική διαφθορά. Άρα, ευάλωτο, αδύναμο, ''όμηρο'' συμφερόντων.
Oι ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Γνωρίζουν σε λεπτομέρειες την ''ποιότητα'' του πολιτικού- κομματικού συστήματος και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας αξιόπιστος πολιτικός ηγέτης ή ένας αξιόπιστος πολιτικός-κομματικός σχηματισμός για να βγάλει την χώρα από την κρίση, τσακίζοντας την αιτία της κρίσης: Διαπλοκή, διαφθορά, κομματοκρατία κ.ά.
Καλές οι φωτογραφίες στην Λευκό Οίκο για εσωτερική κατανάλωση, αλλά δυστυχώς, η ωμή πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη τώρα, για να πετύχει οτιδήποτε ή να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ούτε, έστω, το μόνο ''χαρτί'' που διαθέτει, αυτό με τους υδρογονάνθρακες, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.
Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θα δώσουν στον κ. Σαμαρά ''ωραία λόγια'', ενώ θα πάρουν ότι ζητήσουν.
Δυστυχώς, η (κυβερνητική-πολιτική) Ελλάδα, με τις εντυπωσιακά ανεύθυνες, τυχοδιωκτικές πολιτικές της, κατάφερε να... διαλύσει -την τελευταία δεκαετία- και τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, φυσικό της σύμμαχο για -έστω μικρές- παρεμβάσεις στην Ουάσιγκτον.
Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από... ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, σήμερα 8 Αυγούστου.
Όσο για τις περίφημες ''επενδύσεις'' από ΗΠΑ ή Ελληνοαμερικανούς, αυτές είναι ένας μύθος, που συντηρείται, για την παραπλάνηση του λαού της Ελλάδας. Διαφθορά, γραφειοκρατία και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα
..........................................
Ποιός ανεύθυνος κατάρτισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και γελούν στην Ουάσιγκτον; Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ'' Σαμαρά στις ΗΠΑ, με αεροπορικές... περιπλανήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκης (με το πρωθυπουργικό ''τζετ'');
Πηγή: kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...