Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ομογενειακή Εφημερίδα στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «άδειασε»… ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

 

Σε ότι αφορά τους «πιθηκίζοντες» μνημονιακών ΜΜΕ Ελλάδας, που… «πανηγυρίζουν» (!!!) γιά την επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον και τα χαζά τους περί δήθεν «στήριξης από Ομπάμα», η απλή λογική λέει: Αν οι ΗΠΑ θέλουν να «πάνε κόντρα» στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, δεν
θα κάνουν «πλάτες» σε… μνημονιακά “ξοφλημένα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που επέβαλαν αυστηρή λιτότητα, αλλά σε… αντιμνημονιακά.
Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ (6-9 Αυγούστου 2013)
Ευχολόγια από τον Μπαράκ Ομπάμα, καμία δέσμευση γιά ουσιαστική βοήθεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «άδειασε»… ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
Τα περί «λιτότητας, χωρίς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» του Μπαράκ Ομπάμα (την επομένη της ανακοίνωσης των θλιβερών στοιχείων γιά την ανεργία στην Ελλάδα), ΔΕΝ ήταν μόνο γιά τους «εταίρους – δανειστές». “Ηταν πιό πολύ, γιά τον κ. Σαμαρά (που πρωθυπουργεύει, «υποσχόμενος» προεκλογικά, ανύπαρκτες… «επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων», που μετατράπηκαν σε… αυστηρότερα μέτρα λιτότητας).
O πρωθυπουργός έφυγε με άδεια χέρια, επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη την -αδύναμη- Ελλάδα στην διαχείριση της κρίσης στην ΝΑ Μεσόγειο
samaras_obama1
Κύριε πρωθυπουργέ… Πίσω από το κεφάλι σου, όταν έκανες δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα ΜΜΕ, υπήρχε μιά μικρή προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (ούτε καν την πρόσεξες, μαζί με τους «συμβολισμούς» της), που είπε την περίφημη φράση «κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις». Καμία αυστηρή «λιτότητα» δεν θα εφαρμοζόταν στην Ελλάδα, αν εσύ και οι υπόλοιποι -και με την υπογραφή σας- δεν είχατε σκύψει τόσο πολύ (γνωστό και αυτό στην Ουάσιγκτον).
Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο (και στο Στέητ Ντηπάρτμεντ) -έστω έμμεσα- γιά… success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν μιλάνε γιά «παράγοντα σταθερότητας» στην περιοχή, όταν και οι… κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι «παράγοντας σταθερότητας». Ούτε μιλάνε γιά «επενδύσεις» και «ευκαιρίες», όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν επενδύσεις. Στις ΗΠΑ, γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην σε χαραχτήρισαν και… γραφικό, αλα GAP.
Κατά τα υπόλοιπα, ζήστε τον μύθο σας, εσύ και τα μνημονιακά ΜΜΕ Ελλάδας, με «ιστορίες γιά αγρίους», αφού ούτε εσύ, ούτε τα μνημονιακά ΜΜΕ «πήρατε χαμπάρι», το «άδειασμα» που σου έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα γιά τις «πολιτικές λιτότητας» (που ΔΕΝ εμπνέουν «σταθερότητα»), αποτέλεσμα της τυφλής υποταγής στα μνημόνια.
Λευκός Οίκος και Στέητ Ντηπάρτμεντ κ. Σαμαρά, δεν είναι η… κοινοβουλευτική σου ομάδα, γιά να λες ότι θες.
Ούτε ο Ομπάμα χρειάζεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας γιά να στείλει… «μήνυμα» στην Μέρκελ.
Σημ.: Οι ηλιθιότητες του γραφικού κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι, εξαιτίας των συναντήσεων, «οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και αναβάθμισαν τις σχέσεις τους μαζί μας», σε τι χρειάζονται;
Δυστυχώς, ΔΕΝ άφησε καλές εντυπώσεις
Ο πρωθυπουργός «ζει το story του»:
Τα τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον
“Eδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)… «μιά χαρά» και η κυβέρνησή του είναι (περίπου)… «λαοφιλής». Μάλιστα, «διαβεβαίωσε» (!!!) ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είναι… «σταθερή» (λες και οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα) και «θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση». “Ερχεται «λύση» στην Κύπρο, αλα «σχέδιο Ανάν». Η Ελλάδα «χρήσιμη» γιά την φύλαξη των αγωγών. Οικονομία-μνημόνια: Δεν αναμένεται δραστική επέμβαση των ΗΠΑ, ούτε αναμένονται επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...