Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καλή τύχη

Καλή τύχη
Άλλοι μιλούν για ταξικούς και άλλοι για πατριωτικούς αγώνες, την ώρα που οι ιθαγενείς αυτού του τόπου καλούνται να δώσουν τον ένα και πραγματικό αγώνα. Τον αγώνα για την επιβίωση, στη δίνη του αναπόφευκτου εμφύλιου που ετοιμάζεται γοργά από αυτούς που πρώτοι δίδαξαν στα έθνη τον ''ταξισμο'' και τον ''πατριωτισμό''.

Ή όλοι μαζί ή τίποτα! Καταλάβετε το όσο ακόμα είναι νωρίς (;. . . ). Και το ''τίποτα'' σίγουρα δεν έχει να κάνει με βόλεμα και

καμιά θεσούλα στο δημόσιο πλέον. Είναι τ_ι_π_ο_τ_α, όπως το λέει η λέξη και ποτισμένο με αίμα χιλιάδων αθώων, που ίσως το μεγαλύτερο παράπτωμα τους ήταν το ότι ξέχασαν να διαβάζουν και να μαθαίνουν, μέσα στο Γολγοθά της καθημερινότητας που οι συνήθεις ύποπτοι διάλεξαν γι'αυτους.


Έτσι, με το ίδιο θράσος, οι συνήθεις αυτοί ύποπτοι, επιλέγουν τώρα το θάνατο και τον αφανισμό, με όπλο την ''πολίτικη ιδεολογία''. Δες τους! Όλοι τους με τις ζωές και τις, βασιλικότερες του βασιλέα, περιούσιες τους.


Η ζωή σου, αποδείχτηκε ότι δεν άξιζε και δεν αξίζει γι'αυτους. Για σένα αλήθεια;


Σου αξίζει το ''τίποτα'' που σου ετοίμασαν με το χειρότερο στόχο, αδελφός να σκοτώνει αδελφό;
Ή σου αξίζει έστω και για μια στιγμή να νοιώσεις άνθρωπος, με σκοπούς και στόχους πολύ διαφορετικούς από αυτούς που ονειρεύονται οι αυτοανακυρησσομενοι ''πατριώτες'';


Και επιτέλους! Το παιδί σου το κοίταξες στα μάτια; Το ρώτησες αν.. αύριο θα θέλει να βάλει, στο μέτωπο ή στο χέρι, το χάραγμα του ''κομμουνιστή'' ή του ''πατριωτη'';

Καλή τύχη στη ζωή ή το θάνατο συμπατριώτη. . .

Ναι, σε σένα τον ηλίθιο συμπατριώτη αναφέρομαι που νομίζεις ότι η κυριαρχία στο χρώμα και όχι η ομορφιά του ονείρου, είναι το παιχνίδι σου.
Σε σένα που μπέρδεψες τον αγώνα με τη νίκη, μέσα σε ένα σύστημα που μονό προσωπικές νίκες δεν σου επέτρεψε μέχρι σήμερα.

Καλή τύχη στη ζωή ή το θάνατο. . .






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...