Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κατηγορίες για φόνο απαγγέλθηκαν στον Πιστόριους


Την επόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη








Κατηγορίες για φόνο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Πρετόριας.



Στο άκουσμα των κατηγοριών ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης, άρχισε να τρέμει και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς στα χέρια του αδερφού του.



Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη όταν και ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, όπως και ζητά η υπεράσπιση.

Πάντως, νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους διέπραξε φόνο εκ προμελέτης όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη φίλη του.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η εισαγγελία ετοιμάζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή δίκης για «φόνο εκ προμελέτης», κατηγορία που μπορεί να επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου ο αθλητής θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας. Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη μεταφορά του αλλού ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστή ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγο να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε την 30χρονη αρραβωνιαστικιά του, Ρεέβα Στέενκαμπ.

Η Στέενκαμπ βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην κατοικία του θρύλου του παραολυμπισμού. Οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι. Διαβάστε αναλυτικά εδώ



Όπως έγινε γνωστό, ο Πιστόριους την πυροβόλησε τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου της κατοικίας του στην Πρετόρια.

Μάλιστα, μεγάλη ποσότητα αλκοόλ βρέθηκε στο αίμα του Παραολυμπιονίκη, ενώ λόγος έγινε και για άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και καυγάδες του ζευγαριού.


Ανταποκριτής του «Guardian» που βρέθηκε στο δικαστήριο σήμερα περιέγραφε καρέ καρέ τις εικόνες που έβλεπε.

Ο Πιστόριους έφθασε στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων Α4.

Στα πρώτα καθίσματα του δικαστηρίου βρισκόταν, εκτός από τον αδερφό του αθλητή, ο πατέρας του και η αδερφή του.  Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο πατέρας του άπλωσε το χέρι του στον ώμο του γιου του.  

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αθλητής επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...