Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Colpo grosso με κανόνι 1,2 εκατ.ευρώ!


pic-0-normColpo grosso με θύματα περίπου 200 επιχειρήσεις είχε στήσει Εταιρεία Προσωρινής Απασχόλησης(ΕΠΑ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ΕΠΑ υποσχόταν στις επιχειρήσεις ότι πέρα από την παροχή εργασίας, έναντι της νόμιμης προμήθειας, θα εξασφάλιζε μία έκπτωση 20% στο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, που υποτίθεται θα καλυπτόταν από επιδότηση της Ευρωπαϊκής
Ένωσης.
Το δυστύχημα είναι ότι οι 200 επιχειρήσεις, επηρεασμένες προφανώς και από τις ασφυκτικές πιέσεις της κρίσης, εξαπατήθηκαν και τσίμπησαν στο δόλωμα της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία δεν προβλεπόταν από πουθενά, προχωρώντας σε συνεργασία μαζί της.
Η συγκεκριμένη ΕΠΑ, μάλιστα, δεν κατέβαλε, όπως ήταν υποχρεωμένη από τις συμβάσεις με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ταμειακό κενό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Οργανισμού έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την ΕΠΑ, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι έλεγχοι στις αντισυμβαλλόμενες επιχειρήσεις.

*Οι ΕΠΑ είναι εταιρείες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή εργασίας από μισθωτούς τους σε άλλον εργοδότη (έμμεσο εργοδότη) με τη μορφή της προσωρινής απασχόλησης.
Ως προσωρινή απασχόληση νοείται η εργασία, η οποία παρέχεται σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης) για περιορισμένο χρονικό διάστημα από μισθωτό, ο οποίος συνδέεται με τον εργοδότη του (άμεσος εργοδότης) με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
Οι ΕΠΑ δεν επιτρέπεται να ασκούν άλλη δραστηριότητα εκτός από:
1. Μεσολάβηση για εξεύρεση θέσεως εργασίας, για την οποία απαιτείται ειδική άδεια, που χορηγείται κατά τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του π.δ. 160/1999 (ΦΕΚ 157/τ.Α΄), όπως εκάστοτε ισχύει και
2. Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις οικείες διατάξεις.
Πηγή:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...