Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Tεράστια οικολογική καταστροφή στον Πηνειό!



Πάνω από 20 χρόνια το ίδιο σκηνικό στον Πηνειό ποταμό στα Τρίκαλα. Κάθε χρόνο που τέτοια εποχή η στάθμη των νερών πέφτει, τότε εμφανίζονται κρούσματα εκτεταμένης ρύπανσης.

Ασυνείδητοι ρίχνουν διάφορα λύματα στα νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα τα νερά να είναι κατάμαυρα και άλλες φορές να είναι άσπρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και υπάρχει συστηματική ρύπανση.

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από μερικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό.
Κάποιοι μας εμπαίζουν και έχουν συνειδητοποιήσει πως η επίσημη πολιτεία είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το διαχρονικό πρόβλημα και συνεχίζουν να ρυπαίνουν στο βωμό του χρήματος.
Όλα όμως παίρνανε στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα το νερό που πίνουμε να είναι μολυσμένο. 
Είναι οι δολοφόνοι του περιβάλλοντος του Πηνειού και δολοφόνοι των παιδιών μας.
Ποιοι είναι αυτοί που μολύνουν συστηματικά το περιβάλλον του Πηνειού, που μας εμποδίζουν να κάνουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα γύρο από αυτό;
Ο Πηνειός ποταμός έχει θρέψει γενεές αμέτρητες και ήρθαν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, να καταστρέψουν τα πάντα. 
Οι πολίτες φωνάζουν ξαναφωνάζουν, αλλά πολλοί από μας έχουν γίνει γραφικοί αναφέροντας τα ίδια και τα ίδια.
Αν δεν μπορεί να τους κρίνει η ανίκανη οργανωμένη πολιτεία και να κόψει από τη ρίζα αυτό το καρκίνωμα, ας τους κρίνει ο Θεός.  ΑΡΚΕΤΑ.
Σήμερα στον Πηνειό, στο ύψος της γέφυρας του Καραβόπουρου στα Τρίκαλα, τα νερά ήταν μαύρα και ο πάτος δεν φαινόταν. Στις όχθες είχαν ξεβράσει εκατοντάδες νεκρά ψάρια, που φαινόταν να είναι σε προχωρημένη σήψη.
Ερασιτέχνες ψαράδες που μίλησαν στη κάμερα του trikalaola.gr ανέφεραν πως τα νερά έγιναν μαύρα από την περασμένη Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο ήταν πιο έντονο. Τα νεκρά ψάρια εθεάθησαν από το Σαββατοκύριακο.
Ο ερασιτέχνης ψαράς Δημήτρης Λάζος, που ψαρεύει πολλές φορές στον Πηνειό, άστραψε και βρόντηξε μπροστά στην κάμερα του trikalaola.gr και είπε πολλές αλήθειες, όπως και οι άλλοι ερασιτέχνες ψαράδες και απλοί πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο για να δουν το αποκρουστικό θέαμα.
Το πρωί ο κ. Λάζος μίλησε στο Ράδιο Ζυγός και στην εκπομπή «Όσο κρατάει ένας καφές» που επιμελήθηκε σήμερα ο Κώστας Καραποστόλης και κατήγγειλε το γεγονός της οικολογικής καταστροφής. Αργότερα στο ίδιο ραδιόφωνο μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ισχυρίστηκε πως τα ψάρια έχουν πάθει ασφυξία λόγω της έλλειψης νερού, πράγμα που δεν ισχύει. Τον ίδιο ισχυρισμό επισήμαινε και στο Ράδιο Πρωινός, στην Ελένη Νιζάμη και στον Χριστόφορο Παπαθανασίου.
Το πρόβλημα εστιάζεται από τη συμβολή του Πορταικού ποταμού με το κεντρικό τον Πηνειό ή Σαλαμπριά και πάνω προς τον Παραπόταμο. Το νερό που έρχεται από τον Πηνειό δεν προλαβαίνει να μολυνθεί, καθώς αναβρύζει από την περιοχή της Φωτάδας, Διποτάμου, Ρογγίων και Βαλομανδρίου.
Άρα λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλημα οξυγόνωσης του νερού. Λίγο πριν αποχωρήσουμε σήμερα από το σημείο, ήρθαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακή Ενότητας Τρικάλων και πήραν δείγματα από το  νερό και τα νεκρά ψάρια για να τα στείλουν στο χημείο στη Λάρισα για ανάλυση.
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του trikalaola.gr που μιλούν ερασιτέχνες ψαράδες, πολίτες και οι υπάλληλοι των υγειονομικών υπηρεσιών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...