Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Με επέμβαση των ΜΑΤ και χημικά «Έσπασε» η απεργία στην Χαλυβουργία!


Με επέμβαση των ΜΑΤ και χημικά «Έσπασε» η απεργία στην Χαλυβουργία!



Στις 5:30 τα ξημερώματα έσπασε η απεργία έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις.
Τονίζει, ακόμη, υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και
καταγγέλει ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη»
είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».
Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία στη Χαλυβουργία, όπου απέξω είναι συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα απεργοί, οι οποίοι αντιδρούν στην επέμβαση της αστυνομίας που έγινε παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να ανοίξουν οι πύλες του εργοστασίου και να μπορέσουν να μπουν όσοι εργαζόμενοι επιθυμούσαν να εργαστούν.
Πάντως περίπου 50 άτομα έχουν ήδη εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου.
Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...