Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μας δουλεύουν Κουβέλης και Βενιζέλος: συμφώνησαν σε όλα, αλλά χωρίς "νέα μέτρα"


Παρότι συμφώνησαν σε όλα, όπως έσπευσε περιχαρής να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Κουβέλης και Βενιζέλος ισχυρίζονται... ότι δεν θα υπάρξουν "νέα μέτρα".
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη "συμφωνία-θανάτου της κοινωνίας" που έκαναν, προχώρησαν και σε δηλώσεις!
Ο Κουβέλης δε μας "διαβεβαίωσε", με το μειλίχιο ύφος του, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
«Αποφασίσαμε" είπε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡΑ "ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα
μέσα στο 2012. Αντιθέτως θα θελήσουμε και θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα της χώρας».
O κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξευρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η μη επιβάρυνση των νοικοκυριών μετά την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανης, με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη γεωγραφικά δεδομένα και εισοδηματική ικανότητα.
Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας, είπε ότι «προωθείται η ανεύρεση μέτρων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες «που θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος ακίνητης περιουσίας».
Μίλησε επίσης για ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με στόχο την επιμήκυνση της δημοσιονομικής πολιτικής ενώ για το στόχο των 11,5 δισ. ευρώ είπε ότι μπορούν να βρεθούν με περικοπές σπατάλης και όχι με μειώσεις στο μισθολογικό κόστος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση Βενιζέλου
"Η προεργασία που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιτευχθούν οι επιπλέον περικοπές δαπανών που απαιτούνται για την διετία 2013-2014 «μορφοποιείται χωρίς να υπάρχουν οριζόντια μέτρα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι πρόσθετα μέτρα δεν σχεδιάζεται να επιβληθούν ούτε φέτος, αλλά θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα, ενώ θα γίνει κάθε προσπάθεια για «το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας».
Η κυβέρνηση θα περιοριστεί σε όσα προβλέπονται στις αλλαγές του προϋπολογισμού τον περασμένο Μάρτιο, σημείωσε ο κ.Βενιζέλος. Για το θέμα των ειδικών μισθολογίων ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα βρεθεί λύση «μέσω ισοδύναμων μέτρων».
Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα για τα επιπλέον 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται «θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά την συζήτηση με την τρόικα».
  kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...