Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου - Ο ξάδερφος του «καίει» και βγάζει και άλλους στην "φόρα"


Νέα δεδομένα τα οποία όπως όλα δείχνουν «καταδικάζουν» τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο αλλά ταυτόχρονα εμπλέκουν και νέα πρόσωπα στη διαδρομή της μίζας δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να προέκυψαν χθες μετά την πολύωρη απολογία του Νικόλαου Ζήγρα.

Ο επίσης προφυλακισμένος εξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας
που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ως διαχειριστής off shore εταιρειών για λογαριασμό του κ. Τσοχατζόπουλου απολογήθηκε επί 9 ώρες στον ανακριτή και όπως αναφέρουν πληροφορίες έδεσε τις κατηγορίες για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω των off shore εταιρειών και κατέδειξε την εμπλοκή του κατηγορούμενου πρώην υπουργού στην όλη υπόθεση, αλλά και άλλων προφυλακισμένων για την ίδια υπόθεση.

Ταυτοχρόνως, όμως , αποκάλυψε το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού λειτουργού που είχε συμμετοχή στη διαδρομή των χρημάτων αυτών και δεν έχει κληθεί έως τώρα από τις δικαστικές αρχές, ενώ μίλησε και για την εμπλοκή και αρκετών ακόμη προσώπων που έως τώρα ήταν άγνωστα στην ανάκριση.

Ο κ. Ζήρας ο οποίος έως τώρα είχε επικαλεστεί το δικαίωμα του να παραμείνει σιωπηλός, ζήτησε μόνος του να μιλήσει και ξεκαθάρισε από τη αρχή της απολογίας του ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει για όλους αποκαλύπτοντας όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, συνεργαζόμενος με τις αρχές.

Παραδέχθηκε από την αρχή ότι πράγματι ήταν αυτός ο διαχειριστής των χρημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου έως το 2004 υποστηρίζοντας όμως ότι δεν γνώριζε ότι αυτό προέρχεται από μίζες.

Χαρακτηριστικά, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του η προέλευση των χρημάτων.

Στην συνέχεια ο κ. Ζήγρας κατονόμασε τον επίσης προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη ως τον άνθρωπο ο οποίος τον διαδέχθηκε στη διαχείριση των χρημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου από το 2004 και μετά.

Επίσης, αναφέρθηκε σε πολλά πρόσωπα τα οποία είτε έχουν εμπλοκή στις υποθέσεις των TOR M1 και υποβρυχίων είτε δεν έχουν ακόμη βρεθεί υπό κατηγορία. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη γνώριζε των προέλευση των χρημάτων καθώς ο κ. Τσοχατζόπουλος την ενημέρωνε για τα πάντα.
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση γιατί έως τώρα δεν είχε μιλήσει,υποστήριξε ότι τον είχαν συμβουλέψει λάθος οι νομικοί του σύμβουλοι.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο Νίκος Ζήγρας πήρε και πάλι τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα υποβάλει αίτημα για να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.
Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε άμεσα και κατήγγειλε συναλλαγή του εξαδέλφου του με τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...