Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα




Σε μερική εκκένωση της κοινότητας Κάτω Καστρίτσι προχώρησαν οι αρχές.


 Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για την φιλοξενία τους. Η φωτιά πλησίασε και την κοινότητα Πλατάνι, αλλά οι φλόγες δεν απείλησαν άμεσα τα σπίτια.


 Η εκκένωση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές από το πύρινο μέτωπο, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πατρέων Αχιλλέας Γεωργακόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά έχουν υποστεί μικρές ζημιές σπίτια της ευρύτερης περιοχής, ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής στην αγροτοδασική έκταση. Στο μεταξύ, αποπνικτική εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, λόγω των καπνών από τη φωτιά, αλλά το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Στο μεταξύ, η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλικτα, ενώ το μέτωπο έχει έκταση αρκετών χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τις κοινότητες Σελλά, Αργυρά, Πλατάνι, 'Ανω και Κάτω Καστρίτσι .
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί και από άλλες περιοχές. Μάχη με τις φλόγες δίνουν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες με 33 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επίσης σε εξέλιξη είναι και το δεύτερο πύρινο μέτωπο στο Τζάιλο Αχαΐας, που εξακολουθεί να καίει δασική έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...