Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Απτόητοι οι Τσάμηδες!! ''Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τους πόρους μας''...!!



Το αλβανικό κόμμα των Τσάμηδων‘Δικαιοσύνη Ένταξη και Ενότητα’- PDIU, συγκάλεσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 180 μέλη που εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της Αλβανίας, με στόχο την οργάνωση του κόμματος. 

Στο συμβούλιο παρουσιάστηκε σχέδιο πολιτικού προγράμματος και ενός νέου καταστατικού το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί μετά από μια διαδικασία της κομματικής οργάνωσης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
Ο επικεφαλής του PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, τόνισε ότι πολύ σύντομα η επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του Κοινοβουλίου της χώρας.
«Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο ψήφισμα με τα εθνικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως είναι το ζήτημα των Τσάμηδων. Το κείμενο του ψηφίσματος είναι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα εισαχθεί, το ζήτημα των Τσάμηδων στην διπλωματική ατζέντα μας. Σήμερα το πολιτικό κλίμα στο Κοινοβούλιο χαρακτηρίζεται ως ευαισθητοποιημένο στα εθνικά και περιφερειακά θέματα και είναι πολύ φιλικό στα αιτήματά μας.
»Έχουμε εμπιστοσύνη στο Κοινοβούλιο διότι αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που διακατέχονται από πατριωτισμό και δεν είναι αλλοιωμένοι από καμία ντροπή και έλλειψη αξιοπρέπειας».
Ο Ίντριζι επανέλαβε ότι αν το ψήφισμα το οποίο θα καταθέσει δεν ψηφιστεί από το αλβανικό κοινοβούλιο, τότε θα παραιτηθεί. Ανέφερε, μάλιστα,ότι το κείμενο για την επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων μελετάται από βρετανούς νομικούς, οι οποίοι θα το παραδώσουν το Σεπτέμβριο.
Τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα
Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανών τσάμηδων απαίτησε από την αλβανική κυβέρνηση θα δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών,Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανία.
«Γνωρίζετε ότι ο Υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα αγνοήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τους πόρους μας. Τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν σθεναρά σε αυτήν τη δήλωση, ακόμη και αν χρειαστεί να στείλουν το ζήτημα σε υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο αρχηγός των Αλβανοτσάμηδων.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...