Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι τραπεζίτες ζήτησαν την απόσυρση του ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Επισήμως, ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι την ρύθμιση την μπλόκαρε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε αυτή την ρύθμιση που είχε ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους από τον νόμο Κατσέλη, προέβλεπε και την υπαγωγή και των αυτοαπασχολούμενων.

Η ρύθμιση περιελάμβανε την προστασία από την κατάσχεση του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη έως 1500 ευρώ, τη δυνατότητα δικαστικής ρύθμισης των χρεών με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνουν τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών τους καθώς και την απαλλαγή των χρεών στα 3 χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

Οι τραπεζίτες ζήτησαν από την ΕΚΤ να σταματήσει αυτή η ρύθμιση καθώς είδαν ότι ο κόσμος έσπευσε να διευθετήσει τα χρέη του μαζικά.

Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δώσουν παράταση στα δάνεια των οφειλετών για αρκετά χρόνια πιο μετά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ρύθμιση απεσύρθη λίγες ώρες μετά την συνάντηση των τραπεζιτών με τον Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Το νομοσχέδιο πάντως είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί στη Βουλή την Μεγάλη Τρίτη, συνεπώς θεωρείται δύσκολο να επανέλθει η ρύθμιση.

Έτσι, στόχος των τραπεζιτών είναι να πάει το θέμα μετά τις εκλογές, (αφού η Βουλή θα κλείσει προφανώς την Μ. Εβδομάδα) μιας και το «ζεστό χρήμα» θα το πάρουν το καλοκαίρι ή και στα πρωτοβρόχια…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...