Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Να τους κόψουμε τη φόρα!



Γράφει η
Ρένα Δούρου
Αποκαλυπτική όσο και τρομακτική αποδείχθηκε ότι ήταν η κατάθεση των τριών εκπροσώπων της Τρόικα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τρίτη, 27 Μαρτίου. 

Ουσιαστικά οι κ.κ. Ρεν, Άσμουσεν και Τόμσεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Χουντή, ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ και την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ότι ο πραγματικός του στόχος είναι να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων στα επίπεδα... Βουλγαρίας και Ρουμανίας... Δηλαδή στα 150 ευρώ το μήνα!

Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει εδώ και πολλούς μήνες, η δραστική λιτότητα, οι τεράστιες περικοπές των δημοσίων δαπανών που έχουν φέρει σε άθλια κατάσταση νοσοκομεία και σχολεία, η συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, όχι μόνο ήλθαν για να μείνουν (δεν είναι παροδικά) αλλά θα συνεχιστούν και θα βαθύνουν. 

Και ας μην βιαστούν κάποιοι να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί προεκλογική προπαγάνδα εκφοβισμού, υπερβάλλοντας  για ψηφοθηρικούς λόγους.

Απαντώντας στο αίτημα του Νίκου Χουντή σχετικά με το αν μπορούν να δεσμευθούν προκειμένου να καθησυχάσουν τους Έλληνες πολίτες ότι δεν πρόκειται να δουν τους μισθούς τους να φθάνουν στα επίπεδα των Βαλκανικών χωρών, οι τρεις κύριοι όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον ελληνικό λαό κι άλλες θυσίες, όχι μόνο δεν απέκλεισαν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά επισήμαναν και την ανάγκη να φθάσει η χώρα μας στο επίπεδο μισθών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. 

Πρόκειται ακριβώς για τα επίπεδα αυτών των μισθών που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια Ρουμάνους και Βούλγαρους πολίτες σε αναζήτηση εργασίας εκτός των συνόρων των χωρών τους...

Αν το διακύβευμα δεν ήσαν οι ζωές μας, το θέμα θα ήταν αστείο και θα σχετιζόταν με τις κακές επιδόσεις στα οικονομικά των τριών της Τρόικα.

Ο ίδιος ο επίτροπος Όλι Ρεν έπεσε έξω στις προβλέψεις του: Ότι δηλαδή, με βάση την ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου, η ύφεση θα κρατούσε μέχρι το 2011 και η ανάπτυξη την επόμενη χρονιά θα ήταν της τάξης του 1,2%.

Ακόμη και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι σήμερα η ύφεση στη χώρα μας τρέχει με 7% για τέταρτη συνεχή χρονιά (που μόνο με πολεμικές συνθήκες μπορεί να συγκριθεί), ότι ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, ότι επισήμως έχουμε πάνω από ένα εκατομμύρια ανέργους, ότι εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εργάζονται αλλά παραμένουν απλήρωτοι, ότι έχουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι νεοάστεγοι και οι νεόφτωχοι, ότι οι εικόνες των συσσιτίων στο κέντρο της Αθήνας και άλλων αστικών κέντρων είναι καθημερινό φαινόμενο... Ότι, με λίγα λόγια, η κοινωνία μας εξαθλιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Και αυτή η κάθοδος στον Άδη, δεν έχει τέλος. Για τον Ιούνιο μας επιφυλάσσονται νέα μέτρα, δεν το κρύβουν οι άνθρωποι άλλωστε, ύψους 11,6 δις ευρώ - που θα βρεθούν βέβαια από τις δικές μας τσέπες, από τις νέες μειώσεις σε κοινωνικά επιδόματα, συντάξεις, περικοπές δαπανών σε παιδεία και υγεία.  Λες και τώρα ξεκινάνε να πάρουν τα μέτρα.

Τέτοιο καρμπόν στην επανάληψη και αναλγησία στο ξεζούμισμα ενός λαού.

Και με ποια κατάληξη; Το βαρέλι πάτο δεν έχει, παρά τα όσα υποστήριζε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και των ελλειμμάτων θα συνεχίζει να θερίζει, εσάς, εμένα, όλους μας...

Εκτός κι αν με τη ψήφο μας, όποτε μας επιτρέψουν να τη ρίξουμε, τους κόψουμε τη φόρα. 

Στους τροϊκανούς και σε όλους όσους υποστηρίζουν θερμά τις μνημονιακές τους πολιτικές, όπως  τους κ.κ. Παπαδήμο, Βενιζέλο και Σαμαρά...
  

-Η κ. Ρ. Δούρου είναι πολιτική αναλύτρια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, και υποψήφια στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...