Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιακουμάτος προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το ξεπούλημα της Ακρόπολης


Ο Γιακουμάτος προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το ξεπούλημα της ΑκρόποληςΗ πρόταση του Γεράσιμου Γιακουμάτου να «νοικιάσουμε» την Ακρόπολη, τους Δελφούς και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους σε ιδιώτες δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στον τόπο μας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, λίγο μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ, είχε προτείνει το ενδεχόμενο «τιτλοποίησης του Παρθενώνα και άλλων αρχαιολογικών χώρων». Οι επενδυτικές τράπεζες θα έφερναν χρήματα στο ελληνικό κράτος με
αντάλλαγμα τα έσοδα από τα εισιτήρια της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων.
Το σχέδιο δεν προχώρησε και λόγω των ενστάσεων αρχαιολόγων που φοβήθηκαν ότι η Ακρόπολη θα μετατρεπόταν σε ένα θεματικό πάρκο «σε στιλ Ντίσνεϊ».
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος επανέφερε σήμερα την πρόταση του εκσυγχρονιστή πρώην υπουργού,
λέγοντας χαρακτηριστικά στο BHMA FM:
«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα».
Ο κ. Γιακουμάτος επιμένει στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας: «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»
Όσον αφορά τις πιθανές αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του να ενοικιασθούν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσός και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
Κάποτε λέγαμε «οι πολιτικοί μας μια ημέρα θα πουλήσουν μέχρι και την Ακρόπολη». Σήμερα αυτό, το… σχήμα λόγου, επανέρχεται ως δήθεν λογική και συμφέρουσα πρόταση από τον κύριο Γιακουμάτο, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει όσους διαφωνήσουν μαζί του ως «ψυχάκηδες» και «αγκυλωμένους».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010: Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».
Η Ακρόπολη έχει υποθηκευθεί από τη δανειακή σύμβαση του Πρώτου Μνημονίου
Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο του οικονομολόγου και Περιφερειακού Σύμβουλου Αττικής, Χρήστου Καπάταη, που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου 2010 στην freepress εφημερίδα «BLOG» με τίτλο «Υποθήκευσαν την Ακρόπολη«
Διαβάζοντας την περιβόητη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Eλληνικής Kυβέρνησης του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., το πρώτο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι μια τεράστια συναισθηματική κατάρρευση, ένα αίσθημα θυμού και αγανάκτησης. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι κατά τα άλλα εταίροι μας στην Ε.Ε., μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό των εισπρακτικών εταιρειών ή στην καλύτερη περίπτωση με αυτή του «σοβαρού και ηθικού» εκβιαστή.
Του Χρήστου Καπάταη
Σε παρά πολλά σημεία του μνημονίου χρησιμοποιείται η φράση «Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει…» – η αναφορά είναι για τη Βουλή των Ελλήνων.
Είναι άξια απορίας η σιγουριά με την οποία αναφέρονται σε νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένους Έλληνες βουλευτές. Ακόμη, μεγάλη αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής ποδοπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας, ακόμα και σε βασικές Συνταγματικές αρχές.
Αφού ξεπεράσεις το πρώτο αυτό στάδιο, ξεκινάς μια δεύτερη ανάγνωση, προσπαθώντας να αντιληφθείς τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι όροι αυτής της σύμβασης.
Η Γερμανία δεν έχει υπογράψει
Αρχικά παρατηρούμε αυτούς που έχουν βάλει την υπογραφή τους. Πουθενά δε βλέπουμε την υπογραφή της Γερμανικής Κυβέρνησης. Ενώ υπογράφουν όλες οι χώρες του ΕΥΡΩ, για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης υπογράφει η Γερμανική τράπεζα KfW.
Πουθενά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Η δανειακή αυτή σύμβαση αφορά καθαρά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έπρεπε να διέπεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όμως, προς μεγάλης μας έκπληξης, διαπιστώνουμε ότι η σύμβαση αυτή διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο (Σύμβαση Όρος 14 παρ.1). Μιας χώρας, δηλαδή, που δεν είναι καν μέλος της ευρωζώνης, αλλά το Δίκαιό της είναι πολύ πιο κοντά στο Αμερικανικό Δίκαιο. Σημαντικό εργαλείο πίεσης για το Δ.Ν.Τ.







Ο σοσιαλιστής Οικονομολόγος Χρήστος Καπάταης είχε προβλέψει από τον Ιούνιο του 2010 το ξεπούλημα της Ακρόπολης. Είχε προειδοποιήσει αλλά, όπως και πολλοί άλλοι, δεν εισακούστηκε.




Μπορούν, εάν θέλουν, να κατασχέσουν και την Ακρόπολη!
Σημαντικότατος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης, η οποία αφορά άμεσα στην εθνική μας κυριαρχία, αναφέρεται στο Παράρτημα 4 παρ. 11 Υπόδειγμα Νομικής Γνωμοδότησης του Μνημονίου: «…ούτε ο Δανειολήπτης, δηλαδή η Ελλάδα, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία, έχουν ασυλία λόγω της Εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».
Ακόμα, σε συνδυασμό με το παραπάνω «με την παρούσα ο Δανειολήπτης (δηλαδή η χώρα μας) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας, όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του, στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος» (Σύμβαση Όρος 14 παρ.5), σημαίνει ότι: Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δάνεια, θα έρθουν κάποιοι κύριοι με πανάκριβα κουστούμια και θα απαιτήσουν να κατάσχουν ό,τι έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο. Τη Βουλή, την Ακρόπολη, ένα νοσοκομείο, κάποιο νησί ή ό,τι άλλο θέλουν!
Ψάχνω στο λεξικό να βρω μια λέξη που να χαρακτηρίζει το μέγεθος της παραπάνω εκχώρησης, αλλά δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη.
Πάντως, ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν είναι.
Αυτά έγραφε ο Χρήστος Καπάταης στις 18 Ιουνίου 2010. Τότε πολλοί τα θεώρησαν υπερβολικά! Σήμερα βιώνουμε την τραγική εφαρμογή τους…
Το tsantiri λέει: Μας προετοιμάζουν μέσω Γιακουμάτου για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα
Το μόνο που μπορούμε να σκεφθούμε είναι: η μεταβατική κυβέρνηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα μας «προετοιμάζουν» για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα – κατοχή της πατρίδας μας. Αμόλησαν λοιπόν τα παπαγαλάκια τους, τύπους σαν τον Γιακουμάτο, για να μετρήσουν αντιδράσεις και να προλειάνουν το έδαφος για τις αναίσχυντες και προδοτικές ενέργειές τους. Είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη να αντισταθεί και να τους σταματήσει.
ΕΠΙΣΗΣ: Παράλληλα με το ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων, προετοιμάζουν και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου. Διαβάστε εδώ: Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...